Lees

Er even uit

Al wekenlang zit Sanne’s agenda dichtgetimmerd. Er moest nog één klus tussen. En die lukte wonderbaarlijk goed, doordat we het op een andere plek deden. Het zorgde zelfs voor een verkwikkende midweek.

Als ik in mijn agenda blader van de afgelopen periode, stuit ik op dagen vol tijdstippen, pijlen en kruizen. Iedere dag zat van begin tot eind dichtgetimmerd met werk, thuisonderwijs en mantelzorg. Op maandagochtend zorg ik voor mijn vader, op maandagmiddag online celloles voor Lieve, woensdagochtend werk ik op zolder, woensdagmiddag mijn lief. Donderdag gaat Lieve bij een klasgenootje werken en vrijdag komt dat klasgenootje hier. De dinsdagen zijn helemaal een warboel waarin ik het ene uur de tafel van zes doorneem en het andere uur een vergadering probeer te volgen.

Dan vraagt Elsbeth of we samen aan de Relax Mama agenda voor 2022 zullen werken. Ik zucht en mijn frons reikt ondertussen tot aan mijn kin als ze appt: ‘We zouden eigenlijk gewoon een weekend in een huisje moeten zitten. Met veel chips en chocola.’ Wát een goed idee. Helemaal omdat ik me al bladerend realiseer dat ik in dat drijfzand van agenda’s en schema’s de afgelopen zeven weken helemaal niemand gezien heb. Ik heb mezelf niks leuks gegund. Te vol, te moe, te murw.

We doen het. We gaan lekker in een huisje van Center Parcs. Tandenborstel en laptop mee en meters maken. Vorige week was het zover. We stapten met onze rolkoffer in de hand ons gezellige onderkomen binnen. Ik mocht van Elsbeth als eerste m’n bed kiezen. Yes.

Het is een ruim en knus huisje. De muren zijn warm groen en er staat een grote hoekbank waarop we ’s avonds languit pizza eten. Met de tv aan. Dat doe ik thuis nou nooit. Weer yes.

’s Avonds lig ik als een zeester in het tweepersoonsbed. Ik lees m’n boek zonder snurkruis op de achtergrond en zet de wekker omdat ik niet wakker gemaakt zal worden door tabletzoekers. De volgende ochtend word ik wakker van een lachende Elsbeth in de keuken. Ons luxe ontbijt is zojuist bezorgd. Het is een enorme stapel dozen met pakken melk, sap, eieren, beleg en zakken vol bolletjes en croissants.

Het weer is zo goed dat we in de zon kunnen werken. Na een paar productieve uren, trekken we onze wandelschoenen aan en maken we gebruik van de wandelroute die we hebben kregen. De bosrijke omgeving doet ons goed. Ook op het park zelf ruikt het overal naar dennenbomen en ander groen. In de tuin worden we regelmatig afgeleid door twee spelende eekhoorns.

Na twee dagen zwaai ik Elsbeth uit en komen mijn liefjes me gezelschap houden. De afgelopen weken hebben we veel op elkaars lip gezeten, maar hier merk ik hoe fijn het is om echt even samen te zijn zonder afleiding van werk, school of gedoe met computerschermen. We wandelen, spelen in de speeltuin, genieten van de regendouche, bakken pannenkoeken en eten ijsjes. Ook gaan we op zoek naar de specht die we al een paar keer hebben gehoord.

Na een paar dagen stap ik de auto weer in met een rustiger hoofd en opgeladen kinderen. Deze change of scenery heeft ons echt ontzettend goed gedaan.

Veel dank aan Center Parcs Het Heijderbos die het mogelijk maakte dat we ons zonder gestoord te worden konden storten op de ontwikkeling van de Relax Mama Agenda 2022. En dat Sanne daarna nog kon bijtanken met haar liefjes en na de voorjaarsvakantie weer volop aan de bak kon. Meer info over dit park vind je hier.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter