Twee weken geleden publiceerde ik al twee gerechten uit het kookboek De Snelle Bakplaat. Bij deze nóg eentje, omdat wij gewoon mega enthousiast zijn over dit kookboek, én zijn ‘broertje’ De Groene Bakplaat.
Dit is een perfect gerecht om vooraf klaar te maken. Ook fijn als lunch de volgende dag. Halloumi en mango smaken heel erg lekker samen, omdat je het hartige van de een hebt en het zoete van de ander en de spinazie en koriander zorgen voor een groene boost. Als je hem de volgende dag op je werk eet, zet hem dan wel even in de magnetron, want de kaas is het lekkerst als hij warm is.
Dit heb je nodig voor 3 porties
- 200 g bulgur, afgespoeld
- 400 ml groentebouillon
- 1 rode ui, grof gesneden
- 250 g halloumi, in stukken van 1,5 cm
- 1 el extra vierge olijfolie
- sap van 1 limoen (gebruik er 2 als het geen sappige is)
- grote handvol verse koriander, grof gesneden
- paar handenvol spinazie, grof gesneden
- 1 stevige mango, fijngesneden versgemalen zwarte peper
- 1 kleine, stevige avocado per portie
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor tot 180 ̊C. Meng de bulgur en bouillon in een braadslede en leg de rode ui en halloumi erbovenop. Zet 25 minuten in de oven, tot de halloumi mooi goudbruin en knapperig is.
Roer de extra vierge olijfolie, het limoensap, de koriander, spinazie, mango en wat versgemalen zwarte peper erdoorheen. Proef en pas naar smaak aan en doe vervolgens in de lunchtrommels. Neem de avocado los mee, snijd in stukken en verdeel door de opgewarmde salade vlak voor je gaat eten.
Fotografie: David Loftus.
De snelle bakplaat
Wat een fijn kookboek is dit. Een boek met 75 recepten die je volledig in de oven maakt. Gerechten die je maakt met 10 minuten voorbereiding en maximaal 30 minuten baktijd. Het boek kost €21,99 en is onder andere hier te koop.
2 Reacties
[…] Er waren veel suggesties voor salades met mango. Veelal in combi met (gerookte) kip. Bijvoorbeeld zoals in dit recept. Maar, ik wilde graag deze vegetarische variant met jullie delen uit het kookboek De Snelle Bakplaat, waar ik onlangs al twee recepten uit deelde en waar Henno en ik echt super enthousiast over zijn. Je vindt het recept voor deze salade hier. […]
[…] Strikt genomen is dit geen eenpansgerecht, maar een geenpansgerecht. Want er komt geen pan aan te pas, slechts een bakplaat. Dit gerecht komt uit het fantastische kookboek De Snelle Bakplaat, waar ik al eerder een paar gerechten uit deelde. Voor het weekend deze vegetarische in de herhaling. Je vindt het recept voor deze salade hier. […]