Kook

Relax Mama vul-je-vriezer-menu

Wat een rare tijden zijn het hè. Ik had al eerder bedacht om weer eens een weekmenu te maken met maaltijden die je kunt invriezen en voor nu lijkt dat helemaal een goed idee. Niet dat we moeten gaan hamsteren, maar het is toch best fijn om iets in te huis te hebben als je de deur niet uit wilt. En bovendien: dubbel koken om je vriezer te vullen is ook voordelig. Wat in ons gezin nu wel handig is omdat er door het Corona-virus de komende tijd een stuk minder inkomen lijkt te zijn (maar wel met een man die dus veel tijd heeft om te koken) ….

Maandag: Ovenschotel met prei

Dit recept van de ovenschotel met prei en gehakt deelde ik al vaker. Het is makkelijk en lekker. Ik denk dat wij hem dit keer maken met vegetarisch gehakt. Het recept is voor 4 tot 5 personen. Omdat het voor de vriezer is maken wij gelijk twee schalen. Op Foxilicious.nl staat een vegetarische preischotel die er ook lekker uitziet, maar ik denk dat ik dan toch iets mis.

Dinsdag: (vega) erwtensoep

Soep is altijd een goed idee als het om invriezen gaat. En soep is goed troostvoer en daar heb ik op dit moment ook wel een beetje behoefte aan. Een grote pan erwtensoep lijkt me een goeie voor deze week. Ik deel hier graag het recept van Petra dat in mijn boek Relax Mama in de Keuken staat. Want die is zonder vlees gemaakt en dus ook nog eens een stuk voordeliger. Je vindt het recept van Petra hier.

Woensdag: nasi met sambal goreng eitjes

Nasi is natuurlijk een klassieker voor in de vriezer. Die maken we dus zeker in grote hoeveelheid. Bij ons thuis is Henno altijd degene die de nasi maakt en daarvoor gebruikt hij deze boemboe. We eten er sambal goreng eieren bij die we altijd volgens dit recept maken.

Donderdag: vega moussaka van Jamie Oliver

Deze vegetarische moussaka voor acht personen komt uit het boek VEG van Jamie Oliver. Superlekker! Je moet er wel even de tijd voor hebben (zoals met veel recepten van Jamie), of een man hebben die de tijd heeft, zoals ik. Je vindt het recept hier online. Wil je toch liever een recept mét gehakt? Die vind je bijvoorbeeld hier.

Vrijdag: Pasta met ricotta en tomaat

Deze pasta uit Relax Mama in de Keuken is bij de meeste kinderen een hit. En heel makkelijk in grote hoeveelheid te maken. Wij maken hem ook vaak als er feestjes en partijen zijn. Lekker met chipolata-worstjes ernaast of vegetarische balletjes. Je vindt ons recept hier.

  • Nog meer inspiratie voor je vriezer? Een tijd geleden maakte ik dit invriesmenu.
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
Relax Mama in de Keuken
RelaxMama_3D

Ken je mijn boek Relax Mama in de keuken al? Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter