Kook

Relax Mama-weekmenu 57: perfecte vriezermaaltijden

Vorige week schreef Peggy onder mijn weekmenu: “Misschien ook leuk om eens een weekmenu te maken met recepten die je in grote hoeveelheden kunt maken en kunt invriezen? Vind ik altijd superhandig om op drukke dagen even iets uit de vriezer te kunnen pakken.” Het grappige was dat ik precies diezelfde gedachte had die dag. Mede omdat wij net de week ervoor onze vriezer helemaal hadden geleegd én ontdooid (was nogal nodig). Dus bij ons kan hij weer gevuld worden. Deze week daarom vijf gerechten die goed zijn om je vriezer mee te vullen. Drie ervan heb ik de afgelopen week al in dubbele portie gemaakt. Die staan bij mij dus al klaar!

boet eet pasta (1)Maandag: pasta verse tomatensaus (ook wel: 100.000 verstopte groente-saus)

Deze saus heb ik afgelopen week al gemaakt in grote hoeveelheid. Ik maakte hem speciaal voor Teun en ons buurjongetje Boet. Die er allebei zo goed van aten dat ik mijn buurvrouw het recept heb beloofd. Je vindt hem hier Yvon! Deze saus is perfect als je het gevoel hebt dat je kinderen een vitaminen-inhaalslag moeten maken….

Dinsdag: Chili con Carne

Deze maakte ik ook van de week al in een dubbele portie. Ik maak chili altijd volgens een recept van Jamie Oliver uit zijn kookboek Happy Days met The Naked Chef. Ik vond het recept ook hier online. Mijn kinderen zijn niet echt gek op chili en dit recept is ook best pittig. Als je hem voor je kinderen maakt (en ze houden net als die van mij niet zo van pittig) dus beetje oppassen met de rode peper en hoeveelheid chilipoeder. Ik maak hem eerlijk gezegd meestal wel pittig (veel te lekker) en pak voor Teun een pasteitje uit de vriezer.

Woensdag: Gebakken zalm, ovenfriet en groente naar keuze

Woensdag ga ik maar weer eens naar de markt om verse vis te halen. Ik kies voor zalmmoten en koop dan gelijk een portie om in te vriezen. Handig om in huis te hebben. We eten er ovenfrietjes bij (ook altijd handig om in de vriezer op voorraad te hebben) en ik moet nog even kijken welke groente we erbij doen. Dat zal wel broccoli of sperzieboontjes worden (die worden hier het beste gegeten) en wat rauwkost. Sorry… niet zo origineel. Want geloof dat ik die groentes al zo’n beetje iedere week in het weekmenu opneem. Daarom: groente naar keuze 😉

Donderdag: Rijst met kip ketjap met sinaasappel

Een recept uit mijn boek Relax Mama in de keuken. Deze is én goed om een dubbel portie van te maken én ik heb hem al veel te lang niet gegeten én ik kreeg vorige week dit filmpje van Bram (vader van Koosje en Puck), aka relax papa in de keuken ;). Hoe tof is dat? Genoeg redenen om hem weer eens te maken en om het recept online gezet voor jullie. Je vindt het hier.

 imageVrijdag: Pasta met ballen van buurman Jaap

We eindigen de week met pasta nummer 2. Een recept van mijn buurman. Met een saus van balletjes die je maakt van worstjes, courgette, cherrytomaatjes, knoflook, en crème fraiche. Deze is echt zó lekker! Jaap schreef het recept voor ons uit en je vindt het hier. Ik maakte afgelopen dinsdag al een dubbel portie. Dus bij mij staat hij al in de vriezer.

 

Wil je vanaf nu nooit meer een weekmenu missen? Sinds kort mail ik ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle artikelen die de week ervoor op de Club van Relaxte Moeders zijn verschenen. Als je dat handig vindt, vul dan onderstaande formulier even in!

Ja, ik wil de nieuwsbrief van de Club van Relaxte Moeders graag ontvangen!

* indicates required
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax Mama vul-je-vriezer-menu - Club van relaxte moeders 14 maart 2020 at 14:36

    […] Nog meer inspiratie voor je vriezer? Een tijd geleden maakte ik dit invriesmenu. […]

  • Laat je reactie achter