Kook

Relax Mama vitamine-bijtank-menu

Na ons tripje naar Londen (lees hier de tips!) waarin weinig vitamines voorbij kwamen, heb ik ernstig behoefte om bij te tanken. Een weekmenu vol vitamines dus. En omdat het volgende week Nationale week zonder vlees en zuivel is, doe ik wat inspiratie op op hun site en het bijbehorende receptenboek op.

Maandag: geroosterde tomatensoep

We beginnen met deze ‘good old’ vitaminenbom: mijn eigen verse tomatensoep met daarin ook wortel en paprika. Succes verzekerd.

Dinsdag: zuurkoolstamppot met gebakken ananas en banaan

In het Week zonder Vlees-receptenboek noemen ze dit een AVG2.0. Een gewone stamppot, maar in plaats van melk of boter gebruiken ze havermelk om de stamppot iets romiger te maken. De jus maken ze met 1 witte ui, gesnipperd, 100 g margarine, 250 ml groentebouillon, 2 tl maïzena en 1 tl gedroogde tijm.

Erbij een vegan rookworst. Wat wij lekker vinden bij zuurkoolstamppot is gebakken banaan en gebakken ananas. En wil je hem nog verder pimpen dan kun je er nog opgebakken (vegan) spekjes doorheen doen.

Woensdag: Vegetarische Butter Curry

Ik ben gek op butter chicken. Het receptenboek van de week zonder vlees bracht me op het idee om een vegetarische butter curry te maken. Daar maken ze hem met vegetarisch stukjes, maar deze vegetarische curry met bloemkool van Foxilicious lijkt me ook erg lekker.

Donderdag: wraps

Zoals al een tijdje: donderdag wrap-dag (vanwege Teun’s musicalles, eet hij de wrap in de auto er naartoe op). Deze week een vegetarisch variant met vegetarische balletjes, ijsbergsla en paprika. En ook al is het deze week ook ‘zonder zuivel-week’ doen wij er wel cheddar-kaas tussen. In het eerder genoemde receptenboek nog vijf leuke recepten voor vegetarische wraps.

Vrijdag: vegetarische kapsalon

Omdat we deze schoolweek toch maar weer mooi hebben genaild, toch weer tijd voor een snackmaaltijd met patat (of friet zo je wilt), met een gezonde touch 😉 Wij maken vaak ovenfrietjes, en ik neem voor mezelf meestal zoete aardappelfriet. Een recept voor een vegetarisch kapsalon vind je hier.

Zaterdag: Pasta alla Norma

Voor de zaterdag een pasta zonder vlees en zuiver. Dan is dit een lekkere! Het recept komt uit het boek Simpel van Ottolenghi. Je vindt het recept ook hier.

Zondag: vegetarische roti

Nog steeds één van mijn favoriete vega-gerechten. Ik maak het volgens dit recept van de site Leukerecepten.nl. Als je hem met wraps in plaats van roti pannenkoeken maakt is het goedkoper en vinden mijn kinderen lekkerder, maar ik heb voorkeur voor de echte!

  • Benieuwd naar andere budgetmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost €12,50.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders voor deze leuke combi van schort en boek!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter