Kook

Relax Mama drukke week-weekmenu!

Ik heb een drukke week voor de boeg. Een week waarin we waarschijnlijk ook nog een paar buitenlandse gasten over de vloer krijgen, omdat volgend weekend in Rotterdam een Worldcup Skateboarding is. Ik ga daarom voor gerechten die ook goed te maken zijn als je een heleboel andere dingen aan je hoofd hebt. Kortom: makkelijk, snel én lekker!

Maandag: One tray – Zalm uit de oven met krieltjes en citroen

We beginnen de week met een gerecht van Pauline van de fijne site Uit Paulines keuken. Over dit gerecht zegt ze zelf: ‘Deze zalm uit de oven is een perfect maaltje voor doordeweeks. Laat thuis uit je werk, geen zin om te koken en straks nog de kinderen in bad doen? Dan is dit recept echt wat voor jou.’ Als Pauline zelf eens geen zin heeft om te koken (ja dat gebeurt dus blijkbaar ook wel eens), dan gooi ze alles wat ze in de koelkast kan vinden in een ovenschaal, voegt wat smaakmakers toe en laat de oven haar werk doen. En zo ontstond dus ook deze one tray. Het lijkt mij een prima start van de week! Je vindt het recept hier.

Dinsdag: Wraps met roti kip

Op de site Leuke Recepten zocht ik op kiprecepten die snel te maken zijn. Toen stuitte ik op dit gerecht: wraps met roti kip. Het lijkt mij een gerecht dat aan alle criteria van deze week voldoet: makkelijk, snel en lekker. Je vindt het recept hier.

Woensdag: (Diepvries)pizza

Ik weet nu al dat woensdag niks gaat worden met koken. Henno eet niet mee want die werkt ’s avonds. Ik kom ’s middags met Teun uit Amsterdam en moet na het eten ook gelijk weer weg. Te veel dingen aan mijn hoofd om ook nog over ingrediënten bij elkaar gooien na te denken. Een goeie dag voor het makkelijkste van het makkelijkste: diepvriespizza’s. Misschien koop ik voor mezelf wel een andere kant-en-klaar-maaltijd, maar feit is dat ik het mezelf niet moeilijk ga maken.

Ik verklapte een tijdje terug trouwens mijn guilty pleasure al op dit gebied: diepvriespizza met champignons. Opgepimpt met truffelmayonaisse en rucola. Lekker joh 😉

Donderdag: Foe yong hai met rijst en kroepoek (vega)

Voorheen dacht ik dat Foe yong hai ingewikkeld was om te maken. Maar sinds de kookwedstrijd die we in juli hier hadden, heb ik een nieuw favoriet Foe yong hai-recept erbij. Deze heb ik trouwens ook al een paar keer gemaakt als lunch voor mezelf. Het recept dat ik gebruik is met de Aziatische Iglo Groentemix, maar het kan vast ook met een groentemix uit het versschap en wat extra Oosterse kruiden. Je vindt mijn favoriete recept hier. We eten er rijst en kroepoek bij.

Vrijdag: Pasta met ricotta en tomaat (vega)

Een pasta op verzoek van Keet: de romige pasta met ricotta en tomaat uit mijn boek Relax Mama in de keuken. Niet alleen makkelijk en snel te maken (ook in grote hoeveelheden als je een groep skateboarders te gast hebt), ook nog eens een gegarandeerd succesrecept voor kinderen. Overigens maken wij hem de laatste tijd vaker met mascarpone dan met ricotta. Dat valt nog beter in de smaak bij mijn kinderen. Je vindt het recept hier.

Dat wordt ons menu voor komende week. Ik hoop dat er iets voor je tussen zit. Ik wens jullie een fijne week toe!!!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter