Kook

Gevulde aubergine met tomatensaus en macaroni

Dat ‘we’ met zijn allen te veel zout eten, dat wist je waarschijnlijk wel. Maar hoe doe je daar wat aan? De Nierstichting organiseert van 10 t/m 24 maart de Zoutchallenge, omdat te zout eten slecht is voor je nieren. De Zoutchallenge houdt in: twee weken lang zoutbewust eten en producten vermijden waar te veel zout in zit. Speciaal voor deze challenge heeft de Nierstichting een magazine vol recepten gemaakt. Een van de recepten uit het magazine deel ik op deze pagina. Meer zien? Het magazine kun je hier gratis downloaden.

Voor twee volwassenen heb je dit nodig:
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 2 theelepels olijventapenade
  • Italiaanse keukenkruiden
  • 2 kleine aubergines
  • 150 gram vegetarische mix of gehakte tofu
  • 2 lepels diepvries doperwtjes
  • 150 gram volkoren macaroni
Je maakt het (in 30 minuten) zo:
  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  2. Fruit de helft van de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie.
  3. Voeg de tomatenblokjes met de helft van de olijventapenade en wat Italiaanse keukenkruiden toe. Laat de saus 10 minuten zacht pruttelen.
  4. Was de aubergines, verwijder de steelaanzet en halveer de aubergines in de lengte. Snijd het vruchtvlees uit de schil, maar houd een stevige rand over. Snijd het vruchtvlees klein.
  5. Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de rest van de ui en de knoflook.
  6. Bak de vegetarische mix en het vruchtvlees van de aubergines mee.
  7. Warm de doperwtjes en de rest van de olijventapenade mee en maak het mengsel op smaak met peper en wat Italiaanse keukenkruiden.
  8. Vul de auberginehelften met het mengsel en zet ze in de tomatensaus.
  9. Laat de aubergines met een deksel op de pan in ± 20 minuten gaar worden.
  10. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Geef de macaroni er bij.

Voedingswaarden per persoon

Energie 630 kcal, Eiwit 30 gram, Koolhydraten 75 gram, waarvan suikers 20 gram, Vet 20 gram, waarvan verzadigd vet 3 gram, Vezels 20 gram, Zout 1,4 gram

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax Mama weekmenu 109: zoutchallenge! - Club van relaxte moeders 9 maart 2018 at 15:21

    […] wil ik graag de gevulde aubergine met macaroni uitproberen. Ik heb het recept voor  jullie hier online gezet. Dit gerecht bevat per persoon 1,4 gram […]

  • Laat je reactie achter