Kook

Hartverwarmend weekmenu

Het schijnt dat veel mensen januari een depirmerende maand vinden. Het mooie is: hij is bijna voorbij! En om ons nog even door de laatste dagen van deze maand te slepen, presenteer ik hier een hartverwarmend weekmenu. De zon laat de komende dagen geloof ik niet veel zien, dus laten we ons storten op wat maaltijden die ons comfort bieden.

Maandag: Shepherd’s pie

Deze week werd het kookboek Elke dag lekker van Kinderhulp gelanceerd. Een boek waarvan de opbrengst gaat naar kinderen die in ons land opgroeien in armoede. In dit boek staan allerlei gerechten die door kinderen, maar ook door medewerkers en donateurs werden aangeleverd. Ik laat me voor dit menu inspireren door dit boek en kies op maandag voor de Shepherd’s pie. Een boek met een hartverwarmend doel, een comfort recept dat past bij de tijd van het jaar. Je vindt het recept hier.

Dinsdag: Erwtensoep

Zaterdag soepdag. Bijvoorbeeld deze vegetarische variant uit mijn eigen kookboek.

Woensdag: Risotto gegrilde paprika

Op woensdag de risotto met gegrilde paprika van de fijne vegetarische site Foxilicious. Een gerecht dat geliefd is onder veel lezers van deze menu’s. En eerder puberproof menu. Je vindt het recept hier. Tip bij weinig tijd: sla de oven over en pureer je de inhoud van twee potjes gegrilde paprika.

Donderdag: Quesadilla met komkommer en paprika

Op onze donderdag-wrapdag nemen we dit keer de quesadilla’s uit het Kinderhulp-boek. Super makkelijk te maken. Kijk maar goed op de foto. Of kijk hier voor een soortgelijk recept. Dit gerecht staat in het boek als lunch-gerecht. Maar een soepje (kant en klaar?) of frietjes erbij en ik keur het goed als maaltijd 🙂

Vrijdag: Hele kip en groentefriet

Het is wel weer eens tijd voor kip met friet op de vrijdag. De kip haal ik kant en klaar in een zak. De friet vervang ik (voor mezelf) voor reepjes zoete aardappel, pastinaak en wortel. Dat bestrooien met zout en peper en olijfolie en in de oven (200 graden) tot het er lekker uit ziet.

Zaterdag: Mac & Cheese met broccoli

Nog één van onze favoriete comfortfood gerechten. Mac & cheese met broccoli. Je vindt ons recept hier.

Zondag: Bulgur salade

Nog een receptje dan uit het boek van Kinderhulp. Omdat die in hun inkijkexemplaar staat, en omdat hij makkelijk te maken is. Het inkijkexemplaar vind je hier.

Ben je op zoek naar een hartverwarmend cadeau voor jezelf, een vriendin, vriend, collega of andere realtie? Denk dan eens aan het nieuwste Kinderhulp Kookboek waarin kookinspiratie én het maken van een verschil voor kinderen die opgroeien in armoede in Nederland hand in hand gaan. Het boek kost €19,95 en van ieder verkocht boek gaat meer dan tien euro naar een kind dat in ons land opgroeit in armoede. Kijk hier voor meer info!

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter