Kook

Relax Mama weekmenu: 5 x gevarieerd eten voor 45 euro

Ik maakte voor deze week weer een gevarieerd weekmenu en toen ik het af had, bedacht ik me dat het waarschijnlijk ook best wel een aantrekkelijk geprijsd menu was. Dus, ik maakte er een boodschappenlijstje met prijzen bij (zie onderaan het blog) en kwam op een totaalbedrag van 45 euro uit. Wil je het deze week nog wat goedkoper aan doen? Kijk dan in een van de budgetmenu’s die ik dit jaar maakte voor 30 of 35 euro!

Maandag: Vega Tiroler Gröstl met boontjes en balletjes

Tiroler Gröstl (oftewel gebakken aardappels plus) is heus niet alleen lekker op de skipiste, maar ook gewoon op een maandag in december aan je eigen eettafel. Wij maken hem ongeveer zoals dit recept op de site van snowplaza, maar dan zonder vlees. De spekjes vervingen we door plakjes champignons. We aten er vegetarische balletjes bij uit de supermarkt en gekookte sperzieboontjes.

Dinsdag: Indonesische makreel met tomaat en sambal goreng kool

Het is al weer veel te lang geleden dat we Indonesisch hebben gegeten. Dinsdag deze makkelijk te maken makreel met tomaat. Wij eten er sambal goreng kool bij uit het Groot Indonesisch kookboek van Bep Vuyk. Het recept daarvan vind je ook hier online.

Woensdag: Gebraden kippetje, (zoete aardappel) frietjes en bloemkool

Op woensdag halen we een gebraden kippetje bij de poelier. Daar eten we ovenfrietjes en zoete aardappelfrietjes bij, en gekookte bloemkool. Dat toppen we natuurlijk af met wat appelmoes (en mayo!)

Donderdag: Groene soep met brood en ‘lekker bordje’

Donderdag gaan we voor de groene soep. Daar gaat waarschijnlijk doorheen: rucola en courgette (spinazie kan ook). Het is in ieder geval een variant of dit succesvolle recept uit mijn kookboek Relax Mama in de Keuken. We eten er ‘lekker bordje’ bij. Wat wil zeggen dat we allemaal losse dingetjes op tafel zetten zoals olijven, rauwkost, brood, stuk brie en lekker dips.

Vrijdag: Pasta carbonara en tomaat uit de oven

We sluiten de week af met pasta carbonara en tomaatjes uit de oven. Voor de pasta gebruiken we dit recept van Francescakookt.nl. De tomaten doe ik in een ovenschaal met peper en zout, olijfolie en een beetje balsamicoazijn. Voor de perfecte tomaatjes uit de oven, kijk hier.

Boodschappenlijstje en prijsindicatie

Hieronder het boodschappenlijstje met de prijzen erbij. Ik deed boodschappen bij de supermarkt bij mij in de buurt: de Nettorama. Sommige dingen op het lijstje zijn oorspronkelijk in grotere verpakking, maar heb ik gedeeld (zoals de aardappelen en de geraspte kaas). Ik heb dingen als peper, zout en olijfolie niet opgenomen en sommige kruiden wel vermeld, maar niet gekocht omdat ik ze nog op voorraad had. Wil je het lijstje printen? Download hem dan hier.

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hierRelaxMama_3D
Relax Mama in de Keuken

Ken je mijn boek Relax Mama in de keuken al? Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter