Kook

Relax mama -laat dat die lente maar komen – weekmenu

Terwijl ik dit weekmenu samenstel voel ik de zon op mijn rug en zie ik op mijn scherm de nieuwe cover van mijn kookboek Relax Mama in de Keuken. Zoals je misschien weet was hij al een tijdje uitverkocht en zou er geen herdruk komen. Maar…. dankzij de vele vraag heeft de uitgever anders besloten. En met een nieuw jasje aan is hij over een maandje weer verkrijgbaar. Om dat te vieren, omdat het komende week mooi weer is, én een deel van Nederland nog vakantie heeft, deel ik in dit weekmenu alvast een paar toppers uit het boek.

Maandag: Pitabroodjes met bloemkool

Ik was dit (vega) gerecht zelf al weer een beetje vergeten, maar hij kwam onlangs op Instagram bij iemand voorbij die er weer heel enthousiast over was. Een mooi begin van de voorjaarsvakantie lijkt me. Je vindt het recept van deze pitabroodjes met bloemkool hier.

Dinsdag: Shepherd’s pie

Ik werd deze week ook heel blij van dit leuke berichtje van Sanne op Twitter over Relax Mama in de Keuken:

Toen ik haar vertelde dat er een remake van het boek zou komen, liep ons gesprek zo:

En zo is het dus gekomen dat de (vegetarische) Shepherd’s pie in dit weekmenu is gekomen. Je vindt het recept hier.

Woensdag: Pasta met gerookte zalm en doperwtjes

In de categorie heel makkelijk, snel én lekker scoort deze pasta bij mij nog steeds hoog. Je vindt het recept hier.

Donderdag: Chili con carne

Er staan aardig wat vegetarische gerechten in Relax Mama in de keuken, maar ook genoeg met vlees, kip of vis. Deze chili van Annemarieke is ook en fijne.

Vrijdag: Pannenkoeken met geroosterde groenten

Ieder hoofdstuk uit het kookboek staat voor een bepaalde dag. Zo staan in het maandag-hoofdstuk gerechten die een gezonde start vormen en dinsdag staat voor lekker makkelijk. Het vrijdag-hoofdstuk heet Thank God it’s Friday en bevat gerechten die lekker zijn bij de vrijdagmiddagborrel. Dit is onze favoriet.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.

De remake van het boek Relax Mama in de keuken verschijnt begin april. Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek zal verkrijgbaar zijn bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het gaat €9,99 kosten.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter