Kook

Relax Mama Weekmenu 126: perfect warm weer-eten!

Wat is het lekker hè, steeds dat mooie weer. Maar voor de eet- en kooklust niet altijd bevorderlijk. Daarom voor komende week een weekmenu met recepten die heerlijk zijn als het warm is en de zon schijnt en die goed te maken zijn de avond ervoor, als de zon onder is en de kinderen in bed. Ik kreeg voor dit weekmenu hulp van Charlotte Fielmich, aka Madame Charlotte. Zij schreef het boek Food en Route. Een boek voor ‘lekker eten op een kleedje’, oftewel een boek met meeneem-recepten. Als jullie dit lezen zit ik in de camper, richting Frankrijk. Misschien dat ik een van deze gerechten wel meeneem voor onderweg!

Maandag: Kippenboutjes met de allerbeste marinade

We beginnen met de kippenboutjes uit het boek van Charlotte. Het gerecht daarvoor vind je hier. Prima te maken op een koel moment, als de zon onder is en de kinderen op bed liggen. En de volgende dag koud op een kleedje of in een park op te eten. Best leuk voor een maandag- of dinsdagavond toch? Ik zou er stokbrood met een dip en rauwkost bij doen op dat kleedje!

Dinsdag: fusion pastasalade

Dit is een recept uit mijn eigen oude kookmap. Een gerecht dat één van onze zomerfavorieten is. Ik beschrijf hier het recept zoals ik dat voor Henno en mij maak, voor de kinderen maak ik een wat mildere variant.

Wat gaat er in?

 • één pakje surimi (krabsticks)
 • limoen (rasp van de schil en sap)
 • rode peper fijn gesneden (zonder de pitjes)
 • rucola
 • cherry tomaatjes, gehalveerd
 • koriander fijngesneden
 • gekookte en afgekoelde spaghetti

Hoe maak je het?

 • Snijd de krab in stukjes of reepjes
 • Besprenkel de krab met scheut olijfolie
 • Rasp de limoenschil erover en besprenkel wat van de sap erover
 • Voeg de spaghetti, tomaatjes, koriander, rucola (naar smaak) toe en meng alles goed door elkaar.
 • Indien nodig nog wat olie, peper en zout toevoegen.

Woensdag: Vietnamese rijstrolletjes

Ooit maakte ik een reis door Zuid-Oost Azië (in het tijdperk before kids) en at ik dit heel veel. Toen ik Food en Route doorbladerde en deze Vietnamese Rijstrolletjes zag, liep het water me spontaan weer in de mond. Je vindt het recept hier.

Donderdag: Gevuld Turks Brood

Misschien heb je deze vorige week voorbij zien komen bij de zes winnende recepten van de Iglo GroenteIdee kookwedstrijd. Met dit gevulde Turkse brood won Daniëlle Linders de wedstrijd. Echt een heel goed recept voor een warme zomeravond (de soep uit dat blog kan er trouwens ook prima bij). Je vindt het recept hier.

Vrijdag: Pissaladière

Ik sluit dit weekmenu af met een derde recept van Charlotte. Het is een recept dat ik van heel lang geleden ken en waar ik bij kennismaking heel blij van werd. Charlotte waarschuwt erbij dat het geen snelle hap is, onder andere door het kneden van het deeg. Maar, alhoewel dit vast vloeken in de kerk is (sorry Charlotte), denk ik dat deze vast ook lekker is met bladerdeeg. Voor het smoren van de uien heb je nog wel even de tijd nodig. Maar geloof me, het is het waard! Je vindt het recept hier.

Fijne zomer!

Dit was voorlopig het laatste wat ik schreef vóór mijn vakantie. Zaterdagochtend vertrek ik richting Frankrijk en Spanje. Als het goed is raak ik mijn laptop de eerste drie weken niet aan, de laatste drie weken van onze roadtrip werk ik vanuit de camper. Mochten jullie toch berichten van mij voorbij zien komen, dan heb ik die waarschijnlijk van te voren ingepland. Oja, op Instagram doe ik nog wel verslag van onze roadtrip (dat kan ik dan weer niet laten…) via dit account.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zomer!

Food en Route

Food en Route is het nieuwste boek van Charlotte Fielmich, aka Madame Charlotte. Ze verdeelde het boek onder in verschillende thema’s: picknick op het strand, in het bos of op het water. Recepten voor het beste meeneemeten zoals Ricotta-courgettekoekjes met een frisse yoghurt-muntdip, viskoekjes en de lekkerste gehaktballetje wisselen elkaar af met handige meeneemtips. Toen ik het boek doorbladerde kreeg ik in ieder geval direct verschrikkelijke trek! Het boek kost €18,99 en is onder andere hier te koop.

 

 • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
 • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
 • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter