Kook

Relax mama budgetmenu

Het is opletten in de supermarkt tegenwoordig. Want duurder is alles zeker, maar als je slim en oplettend inkoopt dan scheelt dat in ieder geval wel iets. En als je van te voren nadenkt over de gerechten helpt dat ook. Dat heb ik voor deze week dus gedaan, met een budget-bril op. Bij deze gerechten ga ik uit van vier personen per maaltijd. De prijzen zijn bij benadering, maar ik kwam voor alle gerechten op circa twee euro per persoon uit. Soms iets lager soms iets hoger. En het is nog een lekker weekmenu geworden ook!

Maandag: witlofschotel

We beginnen de week met deze witlofschotel omdat de witlof bij een paar supermarkten in de aanbieding is. Maar let op, ik zag best grote verschillen onderling. Een zak aardappels koop je niet alleen voor dit gerecht maar kun je de komende tijd gebruiken (bijvoorbeeld voor de stamppot voor zondag). En wil je besparen op de kaas, dan kun je de schotel ook zonder kaas maken en een schepje mosterd door de aardappelpuree doen. Wij eten er tomatensalade bij. Ik kom uit op 2 euro per persoon voor dit gerecht.

Dinsdag: kaasfondue

Keet had als verzoek kaasfondue. Nou is een zelfgemaakte kaasfondue niet echt budget denk ik, want phoe wat is kaas ook duur op het moment. Maar ik zag dat pakjes kaasfondue nog best voordelig te krijgen zijn, en eerlijk gezegd vind ik die ook altijd best lekker! We eten er stokbrood, stukjes paprika en geroosterde bloemkool (heel lekker!) bij, en die maak ik als volgt:

  • verdeel de bloemkool in kleine roosjes en leg deze op een bakplaat.
  • kruid de bloemkool met een mengsel van kurkuma (1/2 theelepel), korianderzaad (1/2 eetlepel) en peper
  • verdeel wat boter over de roosjes
  • zet 15 minunten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Voor deze maaltijd kwam ik ook uit op zo’n 2 euro per persoon.

Woensdag: Butter chicken

Voor meerdere keren koken is natuurlijk ook lekker budget. Deze butter chicken is perfect om een dubbele portie van te maken. Wij maken altijd deze makkelijke en milde (=kindvriendelijke) curry volgens een recept van Eef Kookt zo en dat vind je hier.
Die bloemkool die ik hierboven beschreef past eigenlijk ook heel goed bij dit gerecht…

Ook hier kun je met een beetje slim inkopen wel uitkomen op 2 euro per persoon. Voor iets meer heb je ook naanbrood erbij en dat is wel erg lekker.

Donderdag: Courgette lasagne pauline

Bij ons in de supermarkt waren de courgettes in de aanbieding, dus dit recept van Pauline leek me ook goed voor deze week. Je vindt het recept voor deze courgette lasagne hier.

Vrijdag: pannenkoeken en snelle tomatensoep

Alhoewel eieren inmiddels ook een stuk duurder zijn, passen pannenkoeken nog steeds goed in een budget-week. We eten er een makkelijk en goedkoop tomatensoepje bij dat ik al eens deelde in een voorraadkast-menu. Het is deze tomato frito-soep. Hier in huis zeer geliefd bij de jongste bewoners. Het is sowieso handig om deze week eens goed je voorraadkast uit te mesten en te kijken of je er nog schatten in ontdekt!

Zaterdag: pasta met broccoli en ansjovis

Is een weekmenu zonder pasta eigenlijk wel een weekmenu? Deze ‘good old’ pasta van Jamie met broccoli en ansjovis is gezond, smaakvol en niet duur. Je vindt het recept bijvoorbeeld hier.

Zondag: zuurkoolstamppot met spekjes en gebakken banaan

Stamppot is natuurlijk altijd een goede budgetoptie. Het wordt zuurkoolstamppot. Wij eten die met gebakken spekjes en rookworst. Ik bak er banaan bij en we eten er appelmoes bij. Ongeveer €1,50 per persoon

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Kirsten 23 september 2022 at 23:24

    Wat een goed weekmenu! Nog wat ideetjes:
    Voor de kaasfondue kan je echt alle groenten gebruiken, maar denk ook eens aan fruit. Peer bijv, en druiven, zijn echt heerlijk. Ook broccoli en aardappel zijn heel lekker om mee te kaasfonduen! Dus ook ideaal voor een restjes-groentenavond..
    En voor het naanbrood: dat is echt heel simpel zelf te maken, misschien blijf je dan nog iets meer binnen budget?

  • Laat je reactie achter