Kook

Relax Mama-weekmenu 61 Snelle gerechten

Ik ga de komende week eens proberen strak te managen wat eten betreft. Eens kijken of ik zondag al die weekboodschappen kan doen in plaats van – zoals afgelopen week – iedere dag weer richting supermarkt te hollen. Het is een weekmenu met snelle gerechten geworden (20 minuten gerechten). Ik denk dat het een lekker week wordt. Hopelijk kan het jullie ook inspireren. En voor het gemak onderaan het weekmenu weer twee boodschappenlijstjes!

Maandag: Noodles met vis

We beginnen de week met vis. Ik heb me laten inspireren door een van de visgerechten die ik kreeg na mijn vraag naar visgerechten aan jullie (twee weken geleden). Dank voor de vele reacties daarop trouwens! Deze week ga ik het recept van Ilse uitproberen. Zij schreef dit: “Gisteren als probeersel vis (zalm en koolvis in blokjes) gewokt met een teentje knoflook, flinke scheut zoete ketjap en flinke scheut zoete chilisaus. Groente (zak uit diepvries) erbij in de pan en met noodles geserveerd. Vonden ze hier heerlijk en het was ook snel klaar.”

Ik denk dat ik een zak gemengde groente uit het versschap gebruik en wat sperzieboontjes, in plaats van de diepvriesgroente die Ilse gebruikt. Alhoewel dat eigenlijk ook wel als een goede optie klinkt.

bloemkoolstamppotDinsdag: bloemkoolstamppot met gerookte kip en mango

Voor de dinsdag heb ik weer een keer op Susans site Smulpaapje gespiekt. Altijd fijn voor wat inspiratie. Susan maakte vorige week deze bloemkoolstamppot en schrijft dat haar dochter er twee dikke duimen bij gaf en het bord helemaal leeg was. Lijkt mij een prima aanbeveling. Ik ben er wel benieuwd naar! Overigens is dit recept alleen in 20 minuten te maken als je recordhouder aardappelschillen bent. Maar binnen 30 minuten moet het wel lukken denk ik.

 Woensdag: Soep met rucola en lekker bordje

Ik neem woensdag mijn vriendin Puk mee uit eten voor haar verjaardag, maar kook voordat ik ga wel voor Henno en de kinderen (omdat ik ’s middags thuis ben). Het wordt een van onze toppers die de meesten van jullie inmiddels wel zullen kennen: de soep met rucola en spek. (En voor degenen die hem nog niet kennen: dé lievelingssoep van Teun) Ik geef er stokbrood, kruidenboter, brie en cherrytomaatjes bij. Hier in huis bekend als ‘lekker bordje’.

Donderdag: Pasta pesto met spekjes en spinazie

Dit recept van pasta pesto met spekjes en spinazie werd mij getipt door mijn buurman Henk toen we afgelopen week een kopje thee op de stoep dronken. Ik maak vaak pasta met spinazie en vaak pasta met pesto. Maar nog nooit voegde ik ze samen. Dit lijkt mij nou een lekker recept. En snel!

Vrijdag: Taco’s

In mijn vriendinnen-app vroeg ik naar hun succesnummers en toen riepen drie van de dames dat bij hun taco’s het altijd goed doen. Die worden het dus voor vrijdag: taco’s met gehakt. De gehakt bak ik rul met een gesnipperde ui, wat knoflook, en kleine stukjes rode paprika.

Op tafel in bakjes: zure room, salsa, guacamole, geraspte kaas, tomaatjes, sla, komkommer. Zo kan iedereen zelf stapelen.

Boodschappenlijstjes!

Hieronder weer twee varianten van het boodschappenlijstje: één lijstje opgeschreven per dag en één lijst voor het hele weekmenu per schap. Als ik in één keer boodschappen doe, dan vind ik die per schap het handigst. Maar omdat ik toch nog vaak per dag loop te klooien, doe ik mezelf met die dagelijkse boodschappenlijstjes ook een groot plezier. Ik ga er in de lijstjes van uit dat je peper en zout en olie in huis hebt.

boodschappenlijst

 
Wil je vanaf nu nooit meer een weekmenu missen? Ik mail ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu én alle artikelen die de week ervoor op de Club van Relaxte Moeders zijn verschenen. Als je dat handig vindt, vul dan onderstaande formulier even in!

Ja, ik wil de nieuwsbrief van de Club van Relaxte Moeders graag ontvangen!

* indicates required
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter