Kook

Relax mama eindexamen weekmenu

Deze week zijn de eindexamens begonnen, nog anderhalve week te gaan. Deze week een speciaal weekmenu om de eindexamen-kandidaten (en hun ouders) een hart onder de riem te steken.

Maandag: pasta met ricotta en tomaat

We trappen de week af met een pasta die lekker naar binnen glijdt. Een all time favorite uit mijn kookboek Relax Mama uit de keuken. Je vindt het recept hier. Wij eten er (net als op de foto) gebakken courgette bij (met knoflook en Italiaanse kruiden).

Dinsdag: Spinazieschotel

Ook Caatje zit er middenin. Zij maakt deze week ook veel pasta en gezond brainfood, waaronder een spinazie ovenschotel. Zoals deze bijvoorbeeld.

Woensdag: Paëlla

Daniëlla maakt haar dochter blij met paëlla. Goed plan, wij aten dat vorige week weer eens sinds lange tijd. Perfect maaltje voor een hart onder de riem. Bijvoorbeeld volgens dit recept. Wij lieten afgelopen keer de garnalen eruit en toen was ie ook nog lekker.

Donderdag: Big Mac wrap

Velen trakteren hun examenkind deze week graag wraps voor. Ik trek even onze hit uit de hoge hoed voor jullie: de Big Mac wrap. daar kun je iedereen blij mee maken. Blijkt ook lekker met vega-gehakt!

Vrijdag: Sushi (tafel)

De week is weer voorbij. Tijd voor deze special treat: sushi. Om te halen, of zelf te maken. Overigens ben ik sinds afgelopen jaar ook groot fan van de sushi-tafel die ik bij mijn schoonzusje leerde kennen. wat inhoudt dat je alle ingrediënten op tafel zet en gezellig met elkaar aan tafel zelf kleinie nori vellen vult en opvouwt. Op tafel zet je bijvoorbeeld kommetjes met: sushi-rijst, avocado, zeewier, komkommer, zalm, krabsticks, geroosterde panko, mango en chicken fingers. En een sausje van mayo, yoghurt, wasabi, sesam en soyasaus bij gemaakt.

Zaterdag: Hartige taart

Sanne maakt deze week een nasitaart. Die kende ik nog niet. Maart hartige taart is sowieso een goed idee. In deze taarten- en quiche special vind je nog meer lekkere!

Zondag: Zalm in roomsaus

Vette vis blijkt goed voor je brein te zijn. Dus voordat de laatste eindexamensdagen beginnen nog een recept met zalm. Bijvoorbeeld deze zalm in roomsaus uit het kookboek van uit Paulines keuken.

zalm
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Aanbieding schort en boek

Het Relax mama kookboek kun je in alle winkels kopen voor €12,50. Maar in de Shop van relaxte moeders heb je er voor slechts €2,45 extra hét keukenschort bij! Check hier deze speciale moederdagaanbieding, die ik gewoon lekker door laat lopen ;).

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter