zalm
Kook

Italiaanse zalm in roomsaus

Volgende week nog veel meer vis-inspiratie, maar deze week een recept uit het nieuwste kookboek van Pauline en Annika Weuring: lekker makkelijk.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 800 gr. verse zalm (4 mootjes)
  • 400 gr. spinazie
    1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr. zongedroogde tomaten
  • 250 ml room
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 takjes verse basilicum
    Peper en zout
    Olijfolie

Zo maak je het (Bereidingstijd: 20 minuten)

Dep de zalm droog met een keukenpapiertje. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de zalm aan beide kanten medium gaar, een beetje rosé van binnen mag, in een scheut olijfolie. Haal de vis uit de pan en laat het afgedekt kort ‘rusten.’

Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Voeg een scheut olijfolie toe aan de pan en fruit de ui en knoflook aan.

Doe beetje bij beetje de spinazie erbij, totdat de groente is geslonken.

Voeg de room en de zongedroogde tomaten toe. Breng de roomsaus op smaak met oregano, peper en zout.

Leg de zalm terug in de pan en verwarm deze nog even kort.

Garneer met verse basilicum.

Lekker met verse pasta of aardappeltjes uit de oven.

Lekker makkelijk: het boek!

In het boek Lekker Makkelijk van Pauline en Annika Weuring vind je meer dan 100 snelle en makkelijke recepten voor elke dag. Allemaal met maximaal tien ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen. er staan recepten in uit de oven (10 minuten preppen), snel klaar recepten die in minder dan 20 minuten klaar, simpele recepten (zoals een gnocchi bowl, lekkere salades en soepen) en makkelijke zoete bakrecepten (hallo XXL roze koek). Meer dan 80% van de gerechten is vega of gemakkelijk vega te maken. Het boek kost €24,95 en is onder andere hier verkrijgbaar.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax Mama weekmenu: lekker makkelijk! - Club van relaxte moeders 5 november 2021 at 22:27

    […] Nog een gerecht uit Lekker makkelijk, dat de naam van het boek eer aandoet wat mij betreft. In twintig minuten te maken. Denk dat wij er gebakken aardappeltjes bij eten. Je vindt het recept hier. […]

  • Laat je reactie achter