Kook

Relax Mama Corona-tijd weekmenu

‘Waar hebben jullie nu behoefte aan?’ vroeg ik op Instagram aan jullie. Oftewel, welk soort eten moet ons door deze crisis heen helpen? Dank voor alle antwoorden, ik kan in dit weekmenu slechts aan een paar wensen voldoen, maar ik heb voor de komende tijd houvast. We gaan deze week voor: makkelijk en snel te maken, voor dingen die je met kinderen kunt maken, we doen er wat gezond troostvoer in én wat minder gezond écht comfortfood. In mijn achterhoofd heb ik de ‘boost je immuunsysteem-tips’ van Brenda van vorige week gehouden. Het eet-uit-je-voorraadkast-weekmenu komt er binnenkort een keer aan!)

Maandag = makkelijk en snel: Pasta met gerookte zalm en doperwtjes

Dit pastagerecht uit Relax Mama in de Keuken is én geschikt voor degenen die juist nu drukker dan druk zijn, maar ook voor degenen die zijn puber wil laten koken. Verder is dit ook nog eens een smaakvol gerecht met best weinig ingrediënten. De zalm in het gerecht zorgt voor de nodige omega 3 en voor nog wat meer vitaminen zou ik er wat rauwe rode paprika naast serveren. Je vindt het recept hier.

Dinsdag: Troostsoep (gezond/eenvoudig/invriesbaar)

Iris vroeg naar ‘gezond troostvoer’. Daar moest ik even over nadenken, want tja, bij troostvoer denk je toch al snel aan eten met bijvoorbeeld lekker veel kaas. Maar toen dacht ik: soep! Soep is altijd goed en troostend. Daarom speciaal voor deze week deze gezonde soep met linzen (want een recept met linzen of bonen, daar werd ook om gevraagd) en het is ook nog eens zonder melk en kaas (ook een vraag). Ik maak de rode linzen soep met ui, knoflook, wortels, rode paprika en tomaten. Op de site van Lekker en Simpel vind je een recept dat er op lijkt. Ik zou trouwens wel een dubbel of drie-dubbele hoeveelheid maken, want dit gerecht is bij uitstek ook in te vriezen. Erbij: stokbrood en lekkere dips, en bijvoorbeeld een bietensalade.

Woensdag: koken met kinderen, koken met Shane: rijst met kip

Ik kreeg een paar keer de vragen naar recepten die je kunt maken mét kinderen. Toen moest ik denken aan het kookboek van Shane Kluivert dat ik heb liggen. Superhandig boek met stap-voor-stap-plaatjes. Ik deelde al een keer hier zijn recept voor rijst met kip en kousenband. Ik maak er trouwens een komkommersalade bij.

Verder, als je in het bezit ben van een iPad, dan kun je via de app CoChef een stap voor stap recept vinden voor pasta Bolognaise. Hierin staan de stappen die je kind kan uitvoeren en de handelingen die jij beter kunt doen op een leuke manier aangegeven. Verder is het misschien ook leuk om de kookfilmpjes van Shane Kluivert op YouTube te kijken met je kinderen, ter inspiratie.

Donderdag: Comfortfood

En wat blijkt? Een groot aantal van jullie heeft behoefte aan comfortfood (en wijn, dat ook). Voor Karin is comfortfood risotto met heel veel kaas (wat dacht je van deze, die heeft ook nog room). Voor Laura lasagne Bolognaise (ik ben het mer haar eens), neem dan ‘mijn’ recept dat je hier vindt (succes gegarandeerd). En wat dacht je van deze gnocchi met chorizo en tomaatjes van OhMyFoodness. Maar goed, eerlijk is eerlijk, haar site staat bol van de goeie comfort gerecht. Check haar insta maar eens.

Vrijdag: ‘Uit’ eten!

Dit vond ik een hele goede suggestie van Fleur: “ga eens eten halen bij een lokaal restaurant.” Hiermee sla je twee vliegen in één klap. Én je steunt de lokale horeca die nu een zware klap hebt gekregen, én je maakt jezelf en je gezin blij. Daarom maakte ik deze speciale kanskaart voor jullie (zoals ze ook in mijn kookboek Relax Mama in de keuken staan).

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
Relax Mama in de Keuken
RelaxMama_3D

Ken je mijn boek Relax Mama in de keuken al? Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter