Kook

Het favoriete zomergerechten-weekmenu

Toen ik woensdag een salade aan het maken was die ik de afgelopen weken regelmatig op tafel toverde, had ik het thema van dit weekmenu te pakken. Namelijk: favoriete zomergerechten! Niet alleen die van mij, maar ik vroeg op Instragram wat jullie favoriete eten dit jaar is en daar kwam deze top zeven uit.

Maandag: salades met fruit

De salade waar het allemaal mee begon is deze:

Het is een salade van perzik, meloen, rauwe ham, buratta en balsamicosiroop. Ik deed er deze week ook nog stukjes komkommer en aardbei bij omdat ik dat nog in de koelkast had liggen.

Maar het blijkt dat wij niet de enigen zijn die dit jaar fruit in de salade wilden. Ook deze gerechten zijn favoriet:

Dinsdag: Gazpacho van Susan

Dé zomermaaltijd van Susan Aretz (en een aantal anderen) is gazpacho, oftewel: koude soep. Ik speurde even op haar eigen site, en uiteraard heeft ze daar een recept staan voor de lekkerste gazpacho! Je vindt haar recept hier.

Woensdag: Panzanella

Panzanella is een broodsalade (ja eerlijk is eerlijk, ik heb het even opgezocht) die blijkbaar ook geliefd is dit jaar. Sabine maakt hem volgens dit (engelstalige) recept van Jamie Oliver, en hier is nog een iets eenvoudigere variant van Jamie met tomaat, paprika, kappertjes en ansjovis (in het Nederlands). Tanja maakt onderstaande variant van de site Keukenliefde.nl met parmaham en watermeloen.

Donderdag: 2 x gnocchi

Een ander gerecht dat het deze zomer bij ons weer heel goed doet is dit eenvoudige gnocchi-recept met tomatensaus en mozzarella dat ik al eerder deelde via mijn Insta:

Maar deze gnocchi-variant van Nina lijkt me ook lekker:

Vrijdag: Hamburgers

De zoon van Marloes, Willem, was duidelijk: ‘Hamburgers natuurlijk.’ En hij is niet de enige. Ik kreeg de hamburger-suggestie vaker en eerlijk gezegd hebben wij ze deze zomer ook al vaker op tafel gehad.

Zaterdag: BBQ chicken nachos

Anouk vertelde dat hun favoriete zomergerecht op het moment de BBQ chicken nachos van Oh my Foodness zijn. Ik had deze nachos ooit opgenomen in het ga lekker los-weekmenu. Prima thema ook voor de zomer toch 😉

Zondag: laat voor je koken

Maar zeker ook een favoriete zomermaaltijd, is die maaltijd die je niet zelf hoeft te koken. Daarom verdient deze kanskaart ook een plek in dit weekmenu 🙂

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina. Na 9 juli heb ik overigens wel even een zomerstop van de nieuwsbrief!
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter