Lees

Hoe dan?

Volg mijn gratis online workshop! Doe mee op Insta Live! Bezoek ons museum online!

Iedereen zit thuis, niemand werkt en we hebben aaaaaaalle tijd van de wereld! Tenminste, dat idee krijg ik als ik uitgeblust door mijn telefoon scroll. Even kijken wat ik eens zal ga doen.

1. Je hele huis schoon! Eindelijk!
Ken je die schoonmaakschema’s met allerlei klussen die gesorteerd zijn in de kolommen ‘dagelijks’, ‘wekelijks’, ‘tweewekelijks’, ‘één keer in het half jaar’ en ‘één keer per jaar’? Hier houden we meer de frequenties ‘af en toe’, ‘wanneer je schoonmoeder komt’ en ‘nooit’ aan. Ik ben al blij als ik een beetje rondom de tafel geveegd heb en als ik dat hoopje dan ook nog in de prullenbak heb gegooid, ben ik helemaal trots op mezelf. Maar hé, dit is het moment voor een grote schoonmaak! Eindelijk weg met die grote vlekken op de bank! Goed, welke schoonmaakmiddelen heb ik allemaal in huis heb: allesreiniger, glassex, natuurazijn en… o hé lieffie! Nee, dit is om mee schoon te maken, niet om mee te spelen, laat maar staan. Nee, niet aankomen. Kijk, ik ga de bank schoonmaken, dus je knuffels moeten er even af. Jawel, die kunnen heus wel even ergens anders. Kijk, hier op de stoel vinden ze het ook heel… Nee, niet huilen. Neehee. Nou hè.

2. Alle kledingkasten op orde. Wauw!
De eerste korte broek is hier weer aangetrokken en mijn kinderen matchen momenteel de meest wonderlijke combinaties bij elkaar. Want waarom zou je niet je pyjamabroek combineren met je kerstoverhemd en je drakenbadjas? Tijd om die kledingkasten eens goed uitmesten. Welke kleren passen ze niet meer, welke kleren kunnen mee naar het nieuwe seizoen, hebben we nog genoeg schone pyjama’s? Het is handig om meteen structuur aan te brengen. Maak drie stapels en leg… o hé lieffie! Nee, niet dat shirt passen, dat kun je niet meer aan. Leg het maar even terug. Nee, niet aantrekken dat gaat niet. Ja, nu zit je klem. Wacht, kom hier met je arm, nee, hierheen. Nou hè.

3. Wij worden de nieuwe Kelly Family!  
Die piano staat alleen maar stof te verzamelen en had je niet nog een oude gitaar op zolder liggen? Afstoffen die handel en lekker tokkelen, pingelen, toeteren en ting-tangelen. Op YouTube staan zat tutorials. Straks worden we een nieuwe soort Kelly Family, hoe leuk is dat? Je typt gewoon ‘beginner tutorial piano’ en dan… o hé lieffie! Nee, ik zit geen filmpje te kijken. Nee, ja, dit is wel een filmpje, maar… Nee, jij mag geen filmpje kijken. Nee, niet aankomen, dat is mama’s oude gitaar. Niet doen. Niet! Eh ja, we kunnen het wel maken, denk ik. Nou hè.

4. Jamie Oliver, eat your heart out!
Goed, koken dan. Eten moeten we toch, laat ik dan lekker all the way gaan. Er hoeven geen kinderen opgehaald te worden van de bso, er lopen geen vergaderingen uit, er staan geen files, dit moet lukken. Normaal selecteer ik recepten op ‘makkelijk en snel’, nu heb ik de tijd. Lieve en Pepijn vermaken zich ondertussen met de tablet, dit moet goedkomen.

Even kijken wat ik in de koelkast heb liggen. Een halve spitskool, paksoi, koolrabi en een netje citroenen. Hmm, de voorraadkast dan. Een pot augurken, tomatenblokjes en een blikje tonijn. “Liefje, weet jij nog een lekker recept met wc-papier?” Nou hè.

5. Bikinibody’s are made in quarantaine!
Huppekee, dit is hét moment om spieren te kweken. Buikspieroefeningen op het vloerkleed, gewichtheffen met blikken kikkererwten, tien keer de trap op en af. Er zijn een hoop apps en instagramaccounts die je helpen met al je squats, swings, twists en burpees.

Het idee alleen al maakt me doodmoe. Wat nou bikinibody? Ik heb een bikini én ik heb een body, dus klaar hoor. En als ik ’s avonds eindelijk m’n werk heb gedaan, m’n homeschooling heb overleefd en nog steeds geen echtscheiding heb aangevraagd, ga ik languit op de bank liggen. Met een zak chips die ik helemaal leeg eet. *Burpee*

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

3 Reacties

  • Reageer Caroline 27 maart 2020 at 22:17

    Oh heerlijk, dit artikel had ik even nodig!

  • Reageer Caroline 28 maart 2020 at 20:32

    Ja precies dit! Hoe dan grote schoonmaak!!?? Heerlijk geschreven 🙂

  • Reageer Mathilde 29 maart 2020 at 11:11

    Oh gelukkig, herkenning!!

  • Laat je reactie achter