Kook

Relax Mama-weekmenu 94: met boodschappenlijstje!

Het weekmenu van deze week heb ik grotendeels te danken aan Francesca van Berk. Ze is moeder van twee mannetjes, heeft de site FransescaKookt.nl en bracht onlangs de Eetkalender 2018 uit. Daar heb ik eens flink doorheen zitten bladeren en zo kwam ik op dit menu voor komende week! Onderaan het blog heb ik trouwens mijn boodschappenlijstje opgenomen, zodat je zelf niet hoeft na te denken 😉

Maandag: Zuurkool met gehakt kerrie en ananas

Ik begin de week maar weer eens met aardappels. Met Hollandse pot, maar dan net even anders dan ik het normaal maak. Dit recept voor zuurkool is net even anders. In de kalender vind je het op 24 januari, maar je kunt het recept ook hier vinden.

Dinsdag: Mosterdsoep met bloemkool

Op drukke dinsdag maak een soep uit Fransesca’s kalender. De Mostersoep met bloemkool lijkt me lekker. Ik maak dan trouwens de vegetarische variant en eet er stokbrood en wat rauwkost bij.

Woensdag: Snell paella met vis

Woensdag haal ik de zomer in huis ;). Dan ga ik deze snelle paella maken uit de Eetkalender. Je vindt hem in de kalender op 13 november, of hier online.

Donderdag: Kip parmigiana en spaghetti

Donderdag ga ik voor kip en spaghetti. Keet gaat vrijdag naar Zweden voor een wedstrijd en dit lijkt me een goed maaltje voorafgaand aan een sportief weekend. De kip parmigiana, oftewel kip in tomatensaus met Parmezaanse kaas en mozzarella, maakte ik onlangs ook en daar was ik zo enthousiast over dat ik hem met heel veel liefde op dit weekmenu zet. Wij eten er pasta en een groene salade, maar het is ook lekker met gebakken krieltjes. Voor de kip gebruik ik dit recept. Voor de spaghetti weer een recept uit de Eetkalender van Fransesca:, namelijk deze spaghetti aglio olio.

Vrijdag: Kanskaart!

Vrijdag ben ik alleen thuis met Teun. Ik denk dat ik mezelf die dag een kanskaart schenk en iets haal, of bij de buren aanschuif!

Kanskaarten uit mijn boek Relax Mama in de Keuken

Boodschappenlijstje

Als speciale service doe ik  hieronder weer een keer mijn boodschappenlijstje (voor vier dagen). Zelf vind ik het handig om hem per ‘afdeling’ te maken. Maar misschien is het voor jullie handiger om een lijstje per dag te hebben. Daarom heb ik even twee varianten gemaakt. Welke vinden jullie het handigst? Ik ga er in de lijstjes trouwens van uit dat je peper en zout en olie in huis hebt.

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige 93 weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter