lezingen en workshops

OPVOEDEN EN RELAXT BLIJVEN (OF WORDEN) in 2022

Opvoeden en relaxt zijn, kan dat? Het is nogal wat, je kind richting de eindstreep loodsen. Hoe pak je het aan als je kind (te) veel achter een scherm zit? Wat doe je als je dochter het verdomd om te luisteren, of als je zoon vaak buikpijn heeft van onzekerheid? En… hoe blijf je zelf relaxt tijdens deze zoektocht? Ook in 2022 verzorgen kinderpsycholoog Tischa Neve en ik weer een aantal webinars, én een live workshop dag. Zit er iets voor jou tussen?

24 september: live workshopdagWord de ouder die je graag wilt zijn

Plezier in het ouderschap en opvoeden. Als je elke dag aan het rennen en vliegen bent, lijkt dat misschien niet altijd haalbaar. Baal je ook wel eens van jezelf omdat je gewoon even geen zin in je kinderen hebt? Heb je ook het gevoel dat je veel te veel ballen in de lucht moet houden, waardoor je niet altijd zo’n leuke versie van jezelf bent? Vraag je je ook wel eens af of je niet te streng bent, juist te makkelijk of misschien te vaak ontploft? En niet consequent genoeg? En waarom zoeken je kinderen altijd de grenzen op?

In onze eendaagse live workshop ‘Word de ouder die je graag wilt zijn’ bespreken we hoe je weer meer lol en plezier kunt krijgen in moeder of vader zijn. Tischa kijkt met jou vanuit haar visie op opvoeden naar hoe je meer grip kunt krijgen op de opvoeding, en hoe je je kinderen kunt aansturen op de manier die bij jou (en bij hen) past. Met Elsbeth kijk je naar hoe je het ouderschap combineert met de andere rollen in je leven. Je leert in deze workshop hoe je het beste uit jezelf kunt halen, hoe je de fijnste moeder of vader voor je kinderen kunt zijn en hoe de dagen met het gezin makkelijker, relaxter en gezelliger worden. Meer informatie vind je hier.

Terugkijken‘Help, een (pre)puber…!

Sommigen lijken met tien al in de pubertijd, anderen veranderen opeens als ze naar de brugklas gaan. Ieder kind volgt zijn of haar eigen tempo, maar wat is jouw tempo als ouder? Hoe deal jij er mee als je je kind opeens nergens meer voor kunt porren? Als ze alleen nog maar met hun ogen kunnen rollen als je iets zegt? Hoe blijf je in jezelf vertrouwen als je kind doet of je gek bent? Wat werkt er in de communicatie en omgang met (aanstormende) pubers? Hoe geef je ze de verantwoordelijkheid die ze zo graag willen én geef je ze begrenzing en kaders die ze ook nog heel hard nodig hebben? Meer informatie vind je hier. Het webinar direct aanschaffen kan via deze link.

Terugkijken: Webinar ‘En nu ben ik er klaar mee!’

‘Nu ben ik er klaar mee’, ‘Waarom luisteren jullie nou nooit!’ of ‘Doe toch eens normaal!’ Hoor jij jezelf ook regelmatig dit soort uitspraken doen? Vind je het soms lastig om je eigen emoties onder controle te houden en heb je het idee dat het relaxter kan, maar weet je niet goed hoe? In het webinar ‘En nu ben ik er klaar mee’ krijg je tips en tricks om uit de vaste patronen met je kinderen te stappen. En om te kijken wat wél werkt.

We bespreken onder andere hoe je je kinderen in beweging krijgt zonder erover te moeten zeuren, hoe je jezelf beter in controle kunt houden en rustiger blijft en hoe je omgaat met zeurende of jengelende kinderen. Meer informatie vind je hier, het webinar direct aanschaffen kan via deze link.

Terugkijken: Webinar Help (en hoera!) een scherm (kinderen 10 – 16 jaar). Een webinar over mediawijsheid

Gamen, TikTokken, Instagrammen, videos kijken. Er is zoveel leuks te doen online, hoe houd je dat in de hand? Onze kinderen zijn opgegroeid met tablets en smartphones. Ze zijn heel jong al superhandig mee, kunnen al jarenlang swipen en klikken. Maar er valt ook nog veel voor ze te leren. Aan ons als ouders de taak om ze ook op dit vlak op te voeden. Ze mediawijsheid bij te brengen en ze veilig en verantwoord door de digitale wereld helpen. Maar wat weten we er zelf eigenlijk al van? In dit webinar bespreken we hoe je ervoor kunt zorgen dat het leuk blijft, dat je kinderen zich niet verliezen in een game, dat ze ook nog eens iets anders doen, en dat ze alert zijn op gevaren. Meer informatie vind je hier.

Terugkijken: Webinar: ‘Je kunt het!’ Help je kind (en jezelf) aan een groeimindset en zelfvertrouwen

‘Dat kan ik niet hoor!’ ‘Ik wil dat niet.’ ‘Ik zie nog wel een keer.’

Merk jij bij jouw kind ook dat het soms dingen niet wil of durft terwijl jij weet dat hij of zij er plezier van kan hebben? En het heus wel gaat kunnen? Of: betrap je jezelf erop dat je regelmatig best negatief over jezelf denkt? Hoe fijn is het als je positiever in het leven kunt staan? Hoe fijn is het als je kind uitdagingen durft aan te gaan, plezier heeft in leren en als hij of zij met een gezond zelfvertrouwen de wereld tegemoet treedt? In dit webinar geven opvoedkundige Tischa Neve en ik tips over hoe je kind hierin kunt helpen groeien.  We bespreken hoe je je kind kunt helpen om vertrouwen te krijgen in zijn eigen kwaliteiten, hoe je helpt met het ontwikkelen van een groeimindset, hoe ze leren leuk blijven of gaan vinden en hoe jouw eigen mindset invloed heeft op het zelfvertrouwen van je kinderen. En hoe je je kind kan stimuleren nieuwe dingen uit te proberen zonder te pushen. Meer info over dit webinar vind je hier. En je kunt het webinar via deze link direct aanschaffen.

Terugkijken: Webinar Help (en hoera!) een scherm (kinderen 1 – 9 jaar)

Onze kinderen groeien op met tablets en smartphones. Ze zijn er heel jong al superhandig mee, sommigen kunnen al swipen en klikken als ze één zijn. Daar hebben ze later in hun leven ook zéker profijt van. En wat is het lekker om ze af en toe achter een filmpje te zetten zodat je zelf je handen vrij hebt. Maar… Hoe slecht is het nou eigenlijk al die tijd achter schermen? En wat is er goed aan? Hoe voorkom je dat ze te veel achter een scherm zitten of hoe verminder je het? Hoe zorg je voor duidelijke afspraken rondom schermgebruik en wat kunnen ze nou beter niet kijken/doen/spelen en wat juist wel? Meer informatie vind je hier. Je kunt het webinar aanschaffen via deze link.

Webinar: Maakt me niet uit wie er begon!

Wat als je kinderen elkaar (iets te) regelmatig in de haren vliegen? Hoe zorg je ervoor dat je kinderen een betere band krijgen en dat het iets relaxter wordt in huis? Samen met Eva Bronsveld schreef ik het boek Maakt me niet uit wie er begon. In dat boek kun je lezen hoe je het beste kunt handelen bij ruzies in huis, wat je doet bij dagelijkse fitties en hoe je je kind leert het bij te leggen. Op 13 mei bespraken Eva en ik dit allemaal in het webinar met de gelijknamige titel. Benieuwd? Je kunt hem nog terugkijken. Meer informatie over dit webinar vind je hier.

Voor het najaar van 2022 hebben we weer een heel vers nieuw aanbod. Dat vind je hier!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

5 Reacties

  • Reageer Moedergevoel? - Club van relaxte moeders 10 maart 2022 at 20:00

    […] dat nog veel meer mensen van haar wijsheid (en mijn ervaring) kunnen leren. Bijvoorbeeld door onze webinars of door onze workshop Word de ouder die je graag wilt […]

  • Reageer Online lezing: 'Je kunt het!' Help jezelf en je kind met zelfvertrouwen en groeien - Club van relaxte moeders 17 maart 2022 at 13:56

    […] naar onze andere webinars? Kijk hier voor het hele […]

  • Reageer 6 tips voor een betere schermtijd discussie - Club van relaxte moeders 18 augustus 2022 at 09:51

    […] moet hierbij denken aan wat ik in ons webinar ‘Help (en hoera!) een scherm‘ van opvoedkundige Tischa heb geleerd, en dat is dat afspraken iets anders zijn dan regels. […]

  • Reageer Webinars en workshops najaar 2022 - Club van relaxte moeders 14 september 2022 at 14:08

    […] het webinar dat je wilde volgen er niet bij? Kijk er anders één terug van vorig seizoen. Toen verzorgden we deze […]

  • Reageer 6 Tips for Better Screen Time Talk - Relaxed Moms Club - Kipspur Book Club 7 oktober 2022 at 21:58

    […] reminds me of what I said in our webinar “Help (and hate!) a screenhe learned from the educator Tischa and that’s it data be anything but lines. An agreement is […]

  • Laat je reactie achter