lezingen en workshops

Online lezing: ‘Je kunt het!’ Help jezelf en je kind met zelfvertrouwen en groeien

‘Dat kan ik niet hoor!’

‘Ik wil dat niet.’

‘Ik zie nog wel een keer.’

Merk jij bij jouw kind ook dat het soms dingen niet wil of durft terwijl jij weet dat hij of zij er plezier van kan hebben? En het heus wel gaat kunnen? Of: betrap je jezelf erop dat je regelmatig best negatief over jezelf denkt? Hoe fijn is het als je positiever in het leven kunt staan? Hoe fijn is het als je kind uitdagingen durft aan te gaan, als hij of zij met een gezond zelfvertrouwen de wereld tegemoet treedt? In dit webinar geven opvoedkundige Tischa Neve en ik tips over hoe je kind hierin kunt helpen groeien.

In dit webinar staat het begrip ‘mindset’ centraal en gaan we kijken of jij of jouw kind een ‘groeimindset’ of een ‘vaste mindset’ heeft. Denk jij of je kind vaak ‘zo ben ik nou eenmaal’ dan zijn jullie in het bezit van een vaste mindset, ook wel fixed mindset genoemd. En dat kan in de weg staan bij dingen durven en uitdagingen aangaan. Het goeie nieuws is: je kunt je mindset veranderen. En wij als ouders kunnen onze kinderen helpen om die groeimindset aan te leren en/of te behouden.

Opvoedkundige Tischa Neve en ik bespreken in dit webinar:

 • Hoe je kinderen vertrouwen kunnen krijgen in hun eigen kwaliteiten
 • Hoe je eigen zelfvertrouwen en jouw eigen mindset invloed hebben op het zelfvertrouwen van je kinderen
 • Hoe je je kind kan stimuleren nieuwe dingen uit te proberen zonder te pushen
 • Hoe je je kinderen helpt om leren leuk te vinden
 • Hoe je effectief complimenten kunt geven
 • Hoe ga je positief denkend door het leven kan gaan

Tijdens het webinar ‘Je kunt het!’ luister en kijk je niet alleen naar de tips en verhalen van Tischa en Elsbeth, we hebben poll’s onder alle deelnemers, je kunt vragen stellen via de chat en op elkaar reageren via de chat. Hoe fijn en steunend dat voor ouders is in deze tijd werd heel duidelijk tijdens onze vorige webinars. Anderhalf uur in de sfeer die je kent van de Club van Relaxte Moeders en van de lezingen van Tischa: open en eerlijk en heerlijk praktisch en met een lach. En heel misschien met een zucht van verlichting. Want… you’re not alone out there!

O, en na afloop krijg je een hand-out met de belangrijkste punten die aan bod zijn gekomen.

Zin omdit webinar ook te kijken?

Wil jij kinderen helpen om leren leuk te vinden, vertrouwen te krijgen in hun eigen kwaliteiten en positief denkend door het leven te gaan? Dan kun je dit webinar, dat we in mei gaven, terugkijken. Je kunt het webinar aanschaffen via deze link.

Benieuwd naar onze andere webinars? Kijk hier voor het hele overzicht.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

2 Reacties

 • Reageer OPVOEDEN EN RELAXT BLIJVEN (OF WORDEN) in 2022 - Club van relaxte moeders 3 juni 2022 at 13:23

  […] kan stimuleren nieuwe dingen uit te proberen zonder te pushen. Meer info over dit webinar vind je hier. En je kunt het webinar via deze link direct […]

 • Reageer Levenslessen van een bijna 18-jarige - Club van relaxte moeders 1 juli 2022 at 11:43

  […] dit onderwerp gegeven. Hoe kun je je kind helpen om een groeimindset te krijgen? Interesse? Kijk hier voor meer […]

 • Laat je reactie achter