Leer

Online lezing: Help (en hoera!) een scherm. Een webinar over mediawijsheid

Gamen, TikTokken, Instagrammen, videos kijken. Er is zoveel leuks te doen online, hoe houd je dat in de hand? Hoe zorg je ervoor dat het leuk blijft, dat je kinderen zich niet verliezen in een game, dat ze ook nog eens iets anders doen, en dat ze alert zijn op gevaren?

Onze kinderen zijn opgegroeid met tablets en smartphones. Ze zijn heel jong al superhandig mee, kunnen al jarenlang swipen en klikken. Maar er valt ook nog veel voor ze te leren. Aan ons als ouders de taak om ze ook op dit vlak op te voeden. Ze mediawijsheid bij te brengen en ze veilig en verantwoord door de digitale wereld helpen. Maar wat weten we er zelf eigenlijk al van? In deze zesde aflevering van de webinarserie Opvoeden en relaxt blijven (of worden) geven opvoedkundige Tischa Neve en ik tips over dit onderwerp. 

We bespreken:

  • hoe maak je afspraken rondom schermtijd en telefoongebruik en wat zijn eigenlijk goede afspraken/grenzen?
  • (wanneer) moet je je zorgen gaan maken over schermgebruik?
  • hoe help je kinderen om te gaan met sociale druk en online pesten en wat zijn de omgangsvormen op social media?
  • wat is grooming, sexting en wat zijn chatrooms?
  • hoe houd je zicht op wat er online gebeurt?
  • wat kun je doen om niet al te veel gedoe te hebben over dit lastige onderwerp?

Dit webinar is gericht op ouders van kinderen tussen de 9 en 16 jaar. Tijdens het webinar luister en kijk je niet alleen naar de tips en verhalen van Tischa en mij, we hebben polls onder alle deelnemers, je kunt vragen stellen via de chat en via de chat op elkaar reageren. Hoe fijn en steunend dat voor ouders is in deze tijd werd heel duidelijk tijdens de vorige webinars. Anderhalf uur in de sfeer die je kent van de Club van Relaxte Moeders en Tischa’s lezingen: open en eerlijk en heerlijk praktisch en met een lach. En heel misschien met een zucht van verlichting. Want… you’re not alone out there!

O, en na afloop krijg je een handout met de belangrijkste punten om thuis aan de slag te gaan met alles wat we besproken hebben. Zodat het ook echt gaat werken zeg maar 😉

Zin om mee te doen?

Heb jij het idee dat je wel wat achtergrondinformatie en tips kunt gebruiken op dit onderwerp? Meld je dan snel aan voor dit webinar bomvol inspiratie en tips! Deze aflevering van de webinarserie is donderdag 17 december van 20.30 tot 22.00 uur. Doe je mee? Je kunt aan deze aflevering deelnemen voor €6,95. Opgeven kan via deze link: https://groot-en-klein.webinargeek.com/hoera-en-help-een-scherm

Kan je de donderdag de 17e niet? Geen probleem. Meld je aan en dan ontvang je na afloop van het webinar een linkje naar de opname.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter