Leer

Online lezing: Help (en hoera!) een scherm. Een webinar over mediawijsheid (kinderen 9+)

Gamen, TikTokken, Instagrammen, videos kijken. Er is zoveel leuks te doen online, hoe houd je dat in de hand? Hoe zorg je ervoor dat het leuk blijft, dat je kinderen zich niet verliezen in een game, dat ze ook nog eens iets anders doen, en dat ze alert zijn op gevaren?

Onze kinderen zijn opgegroeid met tablets en smartphones. Ze zijn heel jong al superhandig mee, kunnen al jarenlang swipen en klikken. Maar er valt ook nog veel voor ze te leren. Aan ons als ouders de taak om ze ook op dit vlak op te voeden. Ze mediawijsheid bij te brengen en ze veilig en verantwoord door de digitale wereld helpen. Maar wat weten we er zelf eigenlijk al van? In dit webinar geven opvoedkundige Tischa Neve en ik tips over dit onderwerp. 

We bespreken:

 • hoe maak je afspraken rondom schermtijd en telefoongebruik en wat zijn eigenlijk goede afspraken/grenzen?
 • (wanneer) moet je je zorgen gaan maken over schermgebruik?
 • hoe help je kinderen om te gaan met sociale druk en online pesten en wat zijn de omgangsvormen op social media?
 • wat is grooming, sexting en wat zijn chatrooms?
 • hoe houd je zicht op wat er online gebeurt?
 • wat kun je doen om niet al te veel gedoe te hebben over dit lastige onderwerp?

Dit webinar is gericht op ouders van kinderen tussen de 10 en 16 jaar (het webinar gericht op jongere kinderen is in mei). Tijdens het webinar luister en kijk je niet alleen naar de tips en verhalen van Tischa en mij, we hebben polls onder alle deelnemers, je kunt vragen stellen via de chat en via de chat op elkaar reageren. Hoe fijn en steunend dat voor ouders is in deze tijd werd heel duidelijk tijdens de vorige webinars. Anderhalf uur in de sfeer die je kent van de Club van Relaxte Moeders en Tischa’s lezingen: open en eerlijk en heerlijk praktisch en met een lach. En heel misschien met een zucht van verlichting. Want… you’re not alone out there!

O, en na afloop krijg je een handout met de belangrijkste punten om thuis aan de slag te gaan met alles wat we besproken hebben. Zodat het ook echt gaat werken zeg maar 😉

Zin om dit webinar te kijken?

Heb jij het idee dat je wel wat achtergrondinformatie en tips kunt gebruiken op dit onderwerp? Het live webinar is inmiddels achter de rug, maar als je wilt kun je hem nog wel terugkijken op een tijdstip dat voor jou handig is. Je schaft het webinar aan voor €9,95 via deze link.

In mei geven we een soortgelijk webinar, maar dan gericht op ouders met jonderen kinderen. Voor meer informatie kun je hier kijken.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

4 Reacties

 • Reageer OPVOEDEN EN RELAXT BLIJVEN (OF WORDEN) in 2022 - Club van relaxte moeders 19 januari 2022 at 12:42

  […] zorgen dat het leuk blijft, dat je kinderen zich niet verliezen in een game, dat ze ook nog eens iets anders doen, en dat ze alert zijn op gevaren. Meer informatie vind je hier. […]

 • Reageer Www.Quebechot.Com 23 januari 2022 at 09:41

  Zonlicht is zeer erg gewild door palmen in het algemeen, wat dus ook geldt voor de Trachycarpus.
  Dus zorg ervoor dat deze een prachtig zonnig
  plekje krijgen, tevens het liefst buiten de tocht.

  my blog; http://Www.Quebechot.Com

 • Reageer Aretha 11 februari 2022 at 01:19

  My spouse and I stumbled over here coming from a different website and thought I may as
  well check things out. I like what I see so i am just following you.

  Look forward to looking over your web page for a second time.

 • Reageer Social media - game - quiz! - Club van relaxte moeders 11 februari 2022 at 15:13

  […] dinsdag verzorg ik weer samen met Tischa Neve het webinar Help (en hoera!) een scherm. Een online lezing over mediawijsheid bij kinderen van 9 tot 15 jaar. Terwijl ik me deze week aan […]

 • Laat je reactie achter