Leer

Webinars en workshops najaar 2022

Opvoeden en relaxt zijn, kan dat? Het is nogal wat, je kind richting de eindstreep loodsen. Hoe pak je het aan als je kind (te) veel achter een scherm zit? Wat doe je als je dochter het verdomd om te luisteren, of als je zoon vaak buikpijn heeft van onzekerheid? En… hoe blijf je zelf relaxt tijdens deze zoektocht? Ook in 2022 verzorgen kinderpsycholoog Tischa Neve en ik weer een aantal webinars, én een live workshop dag. Zit er iets voor jou tussen?

27 januari 2023: live workshopdag – Word de ouder die je graag wilt zijn

Plezier in het ouderschap en opvoeden. Als je elke dag aan het rennen en vliegen bent, lijkt dat misschien niet altijd haalbaar. Baal je ook wel eens van jezelf omdat je gewoon even geen zin in je kinderen hebt? Heb je ook het gevoel dat je veel te veel ballen in de lucht moet houden, waardoor je niet altijd zo’n leuke versie van jezelf bent? Vraag je je ook wel eens af of je niet te streng bent, juist te makkelijk of misschien te vaak ontploft? En niet consequent genoeg? En waarom zoeken je kinderen altijd de grenzen op?

In onze eendaagse live workshop ‘Word de ouder die je graag wilt zijn’ bespreken we hoe je weer meer lol en plezier kunt krijgen in moeder of vader zijn. Tischa kijkt met jou vanuit haar visie op opvoeden naar hoe je meer grip kunt krijgen op de opvoeding, en hoe je je kinderen kunt aansturen op de manier die bij jou (en bij hen) past. Met Elsbeth kijk je naar hoe je het ouderschap combineert met de andere rollen in je leven. Je leert in deze workshop hoe je het beste uit jezelf kunt halen, hoe je de fijnste moeder of vader voor je kinderen kunt zijn en hoe de dagen met het gezin makkelijker, relaxter en gezelliger worden. Meer informatie vind je hier.

Help mijn puber zin niet lekker in zijn vel

De puberteit is sowieso een roerige tijd voor jongeren (en voor ons als ouders), maar de afgelopen corona-jaren hebben ook extra veel gevraagd van jongeren. De ene tiener fietst daar makkelijker doorheen dan de andere, en er zijn er die het ronduit zwaar hebben. Wat doe je als je ziet dat je puber niet lekker in zijn vel zit? Als ouder valt het niet altijd mee om er voor je puber te zijn. Het kan ook hartstikke lastig zijn om erachter te komen wat er nou aan de hand is, lastig om contact te houden en te weten hoe je hem het beste kunt ondersteunen. In dit webinar hoor je hoe een dip van je kind kan herkennen en leer je inschatten of je je zorgen moet gaan maken. En natuurlijk krijg je tips over hoe je er voor je kind kunt zijn in moeilijke tijden. Lees hier meer over dit webinar.

Ojee mijn peuter is in de puberteit

De ene dag heb je nog een schattige baby en opeens heb je een peuter in huis die niet wil eten, die driftig wordt en oh jeeeee, die een eigen wil heeft. Hellup! Het is allemaal heel goed en logisch dat je kind zich ontwikkelt, maar dat wil nog niet zeggen dat het allemaal makkelijk is. Zowel voor hem of haar, als voor jou als ouder. Want opeens moet je gaan opvoeden. In het webinar over de peuterpuber bespreken we wat er zoal verandert als je kind een peuter wordt, we bespreken waarom peuters soms wel pubers lijken en hoe je om kan gaan met dwars gedrag en driftbuien. En last but not least, hoe je ervoor zorgt dat ze gewoon een beetje gaan meewerken… Dit live-webinar is al geweest. Heb je het gemist? Maar wil je het nog wel zien? Dat kan: Lees hier meer over dit (replay) webinar.

28 november: ‘En nu is het genoeg!’ Over grenzen aangeven en afspraken maken

Kinderen die maar niet luisteren, die geen ‘nee’ accepteren en voor jouw gevoel een loopje met je nemen. Hoe ga je daarmee om? Waarom werkt straffen vaak averechts en wat kan je dan in vredesnaam wel doen? In dit webinar bespreken we hoe je liefdevol maar duidelijk grenzen kunt aangeven en hoe je kinderen helpt om beter mee te werken en te luisteren. Ook komt aan bod hoe je zélf relaxed en overeind blijft als je kind stormachtig of brutaal is en bekijken we hoe je afspraken met elkaar kunt maken die het leven voor iedereen fijner maken. Lees hier meer over dit webinar.

Zit het webinar dat je wilde volgen er niet bij? Kijk er anders één terug van vorig seizoen. Toen verzorgden we deze webinars:

 • webinar Help een (pré)puber!
 • webinar: En nu ben ik er klaar mee! Over hoe je je kinderen in beweging krijg en jezelf onder controle.
 • webinar over mediaopvoeding: Help (en hoera) een scherm!
 • webinar ‘Je kunt het!’ Help je kind (en jezelf) aan een groeimindset en zelfvertrouwen.
 • webinar Maakt me niet uit wie er begon! Over minder ruzie tussen broertjes en zusjes.

Nieuwsgierig naar één van deze webinars? Kijk dan hier voor meer info.

Wat je verder wilt weten over de webinars:

 • De webinars duren 1,5 uur.
 • Je kunt de webinars van Tischa en mij live volgen van 20.30 tot 22.00 uur, maar als je op de bewuste datum of tijd niet kunt, kan je ook altijd later terugkijken of luisteren (dat kan bijvoorbeeld ook terwijl je een lullig klusje als was opvouwen doet).
 • Als je live meedoet, kun je (maar het hoeft niet) via de chat vragen aan ons stellen of vragen of tips geven aan de andere deelnemers.
 • Als je later terugkijkt kan dit niet, maar kun je de chat nog wel lezen.
 • Je kunt je voor iedere webinar los aanmelden via de linkjes bij de omschrijvingen hierboven. 
 • Na afloop van het webinar ontvang je een terugkijk-link én een hand-out met een samenvatting van de belangrijkste leerpunten.
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

 • Reageer OPVOEDEN EN RELAXT BLIJVEN (OF WORDEN) in 2022 - Club van relaxte moeders 16 augustus 2022 at 16:06

  […] Voor het najaar van 2022 hebben we weer een heel vers nieuw aanbod. Dat vind je hier! […]

 • Laat je reactie achter