Leer

5 nieuwe webinars na de zomer

Dit voorjaar verzorgden kinderpsycholoog Tischa Neve en ik drie webinars onder de noemer Relaxt blijven in het nieuwe normaal. Na het succes van deze webinars besloten we een vast webinar-aanbod te maken dat we vaker gaan aanbieden.

We hebben geluisterd naar de vragen die er leefden en daar zijn onderstaande vijf webinars uitgerold. Voor degenen die in het voorjaar al een webinar hebben gevolgd: dan kan het zijn dat er wel hier en daar wat overlap is bij bijvoorbeeld webinar 1 en 4. Maar er zit ook nieuwe informatie in én je kunt het zien als weer een kleine reminder na een lange zomervakantie. De nieuwe webinars duren 1,5 uur. Omdat we in de eerste drie merkten dat een uurtje net te krap was.

Experts in opvoeden en in relaxt blijven (of worden)
De webinars van Tischa en mij gaan over opvoeden (Tischa’s aandeel) maar ook over hoe je zelf relaxt blijft in deze fase van je leven. Door onze beider expertises samen te voegen ontstaan webinars die leerzaam en gevarieerd zijn, veel herkenning bieden én nog gezellig zijn ook.

Hieronder vind je alvast de korte omschrijvingen van de webinars die na de zomer gaan plaatsvinden. Als we terug zijn van vakantie volgen de uitgebreidere omschrijvingen.

1. Back to school (en het gareel)

Zes weken lang was er geen ochtendstress, minder strenge bedtijden (lees: minder gezeur) en minder wat moest. Maar, nu zit het er al weer (bijna) op en gaan weer braaf aan het werk, lange dagen, school en BSO. Dat kan best voor wat onrust, strijd en gedoe thuis zorgen. Hoe zorg je ervoor dat je kind weer overgaat tot de gebruikelijke bedtijden en andere afspraken, zonder al te veel gezeur? Hoe ga je om met kinderen die het allemaal best spannend vinden met pittige buien als gevolg? Hoe kom je zo snel mogelijk weer in een goed ritme met je gezin? En ook: hoe je ervoor zorgt dat je jezelf niet gelijk weer voorbij rent en hoe houd je je goede voornemens en je relaxte zelf na de vakantieweken vast?

Voor ouders van kinderen tot 12 jaar

2. ‘Help, een (pre)puber…!

Sommigen lijken met tien al in de pubertijd, anderen veranderen opeens als ze naar de brugklas gaan. Ieder kind volgt zijn of haar eigen tempo, maar wat is jouw tempo als ouder? Hoe deal jij er mee als je je kind opeens nergens meer voor kunt porren? Als ze alleen nog maar met hun ogen kunnen rollen als je iets zegt? Hoe blijf je in jezelf vertrouwen als je kind doet of je gek bent? Wat werkt er in de communicatie en omgang met (aanstormende) pubers? Hoe geef je ze de verantwoordelijkheid die ze zo graag willen én geef je ze begrenzing en kaders die ze ook nog heel hard nodig hebben?

Voor ouders van kinderen tussen de 10 en 14 jaar

3. Meer zelfvertrouwen voor je kind (en voor jou!)

“Als hij maar gelukkig is!” Dat willen we allemaal het liefst voor onze koters. Als ouder heb je hier natuurlijk niet alle invloed op, maar we kunnen wel veel doen om onze kinderen een positief zelfbeeld te geven en een gezond zelfvertrouwen. Wat kun jij toevoegen zodat je kind uitdagingen durft aan te gaan, tegenslagen kan opvangen en makkelijk(er) sociale contacten kan leggen? En: Hoe draagt jouw vertrouwen in jezelf en jouw kijk op de wereld hier ook aan bij? Ben jij iemand die onbevreesd in het diepe durft te springen? 

Voor ouders van kinderen tot ongeveer 14 jaar

4. “En nu is het genoeg!” Over grenzen aangeven en afspraken maken

Kinderen die maar niet luisteren, die geen ‘nee’ accepteren en voor jouw gevoel een loopje met je nemen. Hoe ga je daarmee om? Waarom werkt straffen vaak averechts en wat kan je dan in vredesnaam wel doen? In dit webinar bespreken we hoe je liefdevol maar duidelijk grenzen kunt aangeven en hoe je kinderen helpt om beter mee te werken en te luisteren. Ook komt aan bod hoe je zélf relaxed en overeind blijft als je kind stormachtig of brutaal is en bekijken we hoe je afspraken met elkaar kunt maken die het leven voor iedereen fijner maken.

Voor ouders van kinderen tot en met de basisschool

5. Hoe houden we het gezellig? Over broers en zussen en ruzies sussen 

Supergezellig meerdere kinderen, maar soms ook een hele uitdaging en veel onderling gedoe. Hoe houd je de sfeer tussen broers en zussen goed en hoe ga je met gedoe tussen broers en zussen? In dit webinar bespreken we hoe je onderlinge ‘fitties’ oplost, of nog beter: hoe voorkom je ze zoveel mogelijk? We kijken of je altijd moet ingrijpen of dat je het kunt laten gaan en ook niet geheel onbelangrijk: we bespreken hoe je ervoor zorgt dat je zelf je hoofd koel houdt in het heetst van de strijd, hoe blijf je zelf relaxed onder dat voortdurende gekibbel? 

Voor ouders van kinderen tot en met de basisschool

Wie wat waar en hoe?

Ben je nu al overtuigd en wil je je alvast opgeven? De webinars vinden altijd in de avond plaats van 20.30 – 22.00 uur. We hebben de volgende data gepland:

webinar 1: Back to school (en het gareel) – 20 augustus 

webinar 2: ‘Help, een (pre)puber…!’ – 7 september

webinar 3: Meer zelfvertrouwen voor je kind (en voor jou!) – 22 september

webinar 4: ‘En nu is het genoeg!’ Over grenzen aangeven en afspraken maken – 22 oktober

webinar 5: Hoe houden we het gezellig? Over broers en zussen en ruzies sussen – 9 november

Prijzen en aanmelden

De webinars duren 1,5 uur en kosten €6,95 per stuk. Je kunt je voor iedere webinar los aanmelden via onderstaande linkjes. 

 • Geef je hier op voor webinar 1: Back to school (en het gareel) – 20 augustus 
 • Geef je hier op voor webinar 2: ‘Help, een (pre)puber…! – 7 september
 • Geef je hier op voor webinar 3: Meer zelfvertrouwen voor je kind (en voor jou!) – 22 september
 • Geef je hier op voor webinar 4: “En nu is het genoeg!” Over grenzen aangeven en afspraken maken – 22 oktober
 • Geef je hier op voor webinar 5: Hoe houden we het gezellig? Over broers en zussen en ruzies sussen – 9 november
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

4 Reacties

 • Reageer Online lezing: Back to school (en het gareel) - Club van relaxte moeders 5 augustus 2020 at 10:18

  […] deze eerste aflevering van de webinarserie Opvoeden en relaxt blijven (of worden) geven Tischa en ik tips […]

 • Reageer Online lezing: Help, een (pre)puber! - Club van relaxte moeders 25 augustus 2020 at 10:55

  […] dit blog kun je meer lezen over deze webinars en je alvast […]

 • Reageer Online lezing: Meer zelfvertrouwen voor je kind (en voor jou!) - Club van relaxte moeders 9 september 2020 at 20:57

  […] Dat de wereld met vertrouwen tegemoet treedt. In deze derde aflevering van de webinarserie Opvoeden en relaxt blijven (of worden) geven opvoedkundige Tischa Neve en ik tips over hoe je kind hierin kunt helpen […]

 • Reageer Online lezing: ‘En nu is het genoeg!’ Over afspraken maken en grenzen aangeven - Club van relaxte moeders 30 september 2020 at 19:05

  […] wilt zijn, ook als ‘ze’ alleen maar tegenwerken? In deze vierde aflevering van de webinarserie Opvoeden en relaxt blijven (of worden) geven opvoedkundige Tischa Neve en ik hiervoor tips. We […]

 • Laat je reactie achter