Leer

Opvoeden en relaxt blijven?

De afgelopen maanden verzorgden kinderpsycholoog Tischa Neve en ik een aantal webinars in de ‘Opvoeden en relaxt blijven-reeks’. En wat kregen we daar veel toffe reacties op. Omdat we er nog veel vraag naar kregen hebben we nu vier webinars achteraf beschikbaar gesteld. Als je wilt kun je die dus nog terugkijken!

Dit zijn de vier webinars die je nog achteraf kunt terugkijken:

 • Hoe houden we het gezellig? Over broers en zussen en ruzies sussen.
 • Help (en hoera) een scherm (kinderen tot 9 jaar) 
 • Temperamentvolle kinderen
 • Help! Een (pre)puber.
Hoe houden we het gezellig? Over broers en zussen en ruzies sussen 

Supergezellig meerdere kinderen, maar soms ook een hele uitdaging en veel onderling gedoe. Hoe houd je de sfeer tussen broers en zussen goed en hoe ga je met gedoe tussen broers en zussen? In dit webinar bespreken we hoe je onderlinge ‘fitties’ oplost, of nog beter: hoe voorkom je ze zoveel mogelijk? We kijken of je altijd moet ingrijpen of dat je het kunt laten gaan en ook niet geheel onbelangrijk: we bespreken hoe je ervoor zorgt dat je zelf je hoofd koel houdt in het heetst van de strijd, hoe blijf je zelf relaxed onder dat voortdurende gekibbel? Dit webinar hebben we vorig jaar gegeven en kun je via deze link terugkijken.

Voor ouders van kinderen tot en met de basisschool

Help (en hoera!) een scherm (kinderen 1 – 9 jaar)

Onze kinderen groeien op met tablets en smartphones. Ze zijn er heel jong al superhandig mee, sommigen kunnen al swipen en klikken als ze één zijn. Daar hebben ze later in hun leven ook zéker profijt van. En wat is het lekker om ze af en toe achter een filmpje te zetten zodat je zelf je handen vrij hebt. Maar… Hoe slecht is het nou eigenlijk al die tijd achter schermen? En wat is er goed aan? Hoe voorkom je dat ze teveel achter een scherm zitten of hoe verminder je het? Hoe zorg je voor duidelijke afspraken rondom schermgebruik en wat kunnen ze nou beter niet kijken/doen/spelen en wat juist wel? Wil je dit webinar terugkijken? Schaf het webinar aan via deze link.

Voor ouders van kinderen van 1 tot 6 jaar
Temperamentvolle kinderen (van Tischa en Eva)

Lijkt jouw kind opvliegender of koppiger dan andere kinderen? Kan hij of zij heel gevoelig op iets reageren als jij dat totaal niet verwacht? Lijken dingen nooit gewoon vanzelf te gaan en blijft je kind maar onderhandelen? Dan is de kans groot dat je een temperamentvol exemplaar hebt. Temperamentvolle kinderen zijn intense, gevoelige en opmerkzame kinderen met een sterke eigen wil. Prachtige eigenschappen, maar soms ook verdomd lastig. In dit webinar leer je alles over de eigenschappen van temperamentvolle kinderen en hoe je deze kunt herkennen. Je krijgt praktische handvatten om je kind zo te ondersteunen dat de positieve kanten van deze eigenschappen boven komen drijven en je gaat (weer) op een positieve manier naar je kind kijken waardoor er weer meer plezier en lol is samen en minder strijd.

Dit is een webinar van Tischa en Eva Bronsveld. Eva is net als Tischa opvoedkundige. Ze is moeder van een paar behoorlijk temperamentvolle kinderen en schreef de bestseller Temperamentvolle kinderen, waarmee ze al heel wat ouders geholpen heeft. Wil je het terugkijken? Dat kan via deze link!

‘Help, een (pre)puber…!

Sommigen lijken met tien al in de pubertijd, anderen veranderen opeens als ze naar de brugklas gaan. Ieder kind volgt zijn of haar eigen tempo, maar wat is jouw tempo als ouder? Hoe deal jij er mee als je je kind opeens nergens meer voor kunt porren? Als ze alleen nog maar met hun ogen kunnen rollen als je iets zegt? Hoe blijf je in jezelf vertrouwen als je kind doet of je gek bent? Wat werkt er in de communicatie en omgang met (aanstormende) pubers? Hoe geef je ze de verantwoordelijkheid die ze zo graag willen én geef je ze begrenzing en kaders die ze ook nog heel hard nodig hebben? Dit webinar is al geweest op 8 maart 2021. Zin om terug te kijken? Dat kan via deze link.

Voor ouders van kinderen tussen de 10 en 14 jaar

Wat je verder wilt weten over de webinars:

 • De webinars duren 1,5 uur.
 • Je kunt ze overal kijken en op elk moment. Dus ook terwijl je een geestdodend klusje doet zoals de was opvouwen 😉
 • Als je het webinar later terugkijkt kan je niet meer meedoen met de live chat, maar kun je de chat nog wel lezen.
 • De webinars kosten €7,50 per stuk.
 • Je kunt je voor iedere webinar los aanmelden via de linkjes bij de omschrijvingen hierboven. 
 • Na afloop van het webinar ontvang je een terugkijk-link én een hand-out met een samenvatting van de belangrijkste leerpunten.

Er staan voor de komende weken nog drie nieuwe webinars gepland. Dat zijn:

 • 8 april: ojee mijn peuter is in de pubertijd
 • 11 mei: meer zelfvertrouwen voor je kind (en voor jou)
 • 14 juni: ‘En nu is het genoeg!” Over grenzen aangeven en afspraken maken
 • 5 juli: groeps- en sociale druk bij pubers

Meer over deze webinars lees je hier.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter