sintgekte
Kleuter, Lees

Sintgekte

Marloes is moeder van Willem (7 jaar) en Guusje (4 jaar) en blogt over haar rommelige en drukke leven.

‘Maaaaam? Mamaaaaa?’ Het is verdomme half drie ’s nachts als ik in de kamer naast mij mijn kleuter hoor roepen. ‘Het is nog lang geen ochtend he mama? Zijn de pieten al geweest? Zullen we even kijken? Ik denk dat ik iets hoorde!’ Rechtop zit ze in bed en kijkt me met slaperige ogen aan. Ik wankel naar haar muziekdoosje en zeg dat ze weer moet gaan slapen. Het is inderdaad nog lang geen ochtend.

Een kleine drie uur later is het de beurt aan mijn zoon. Wederom voelt het alsof er een brandalarm afgaat en zit ik in 1 stressbeweging rechtop in bed. Huilend staat hij op de overloop. ‘Het duurt nog zo lang tot het ochtend is mama, ik wil nu naar mijn schoe-hoen!’ Klokkijken kan hij al lang, dus hij weet dat het volgens onze regels nog hartstikke middenin de nacht is.

Wie ooit schoentje zetten bedacht heeft, had vast geen kleine kinderen

Natuurlijk kan ik de slaap niet meer vatten nadat ik sussend en licht vloekend mijn zoon weer terug gedirigeerd heb naar zijn bed. Wie ooit bedacht heeft dat het schoentje zetten een goed idee is, had vast geen kleine kinderen. In alle vroegte bedenk ik daarom een plannetje om de goedheilige nachtrust terug te brengen in huis.

En zo zitten ze vijf dagen later rustig in bad als mijn man hard op de deur bonst beneden. ‘Hoorden jullie dat?’, vraag ik verbaasd acterend, ‘volgens mij hoorde ik gebonk op de deur!’ Direct springen mijn puppies uit bad en terwijl ze voorbijrennen doe ik een poging hun natte lijfjes af te drogen.

1 – 0 voor mama tijdens de sintgekte

Poedeltjenaakt doet mijn zoon vol verwachting de deur van de gang open en bevriest als dat wat hij ziet kortsluiting veroorzaakt in zijn hoofd. Drie octaven hoger dan normaal gilt zijn zusje het uit dat de pieten nu al zijn geweest. Het briefje dat naast de schoenen ligt, vertelt dat wij vandaag als eerste aan de beurt waren en dat de schoentjes nu al gevuld zijn.

‘Nou wat een mazzel hebben jullie zeg, dat jullie nu al je schoencadeautje hebben. Dan hoeven jullie niet meer te wachten tot morgen.’ Tevreden pakken ze hun cadeautjes uit. 1 – 0 voor mama tijdens deze sintgekte en oh wat zullen we lekker slapen vannacht. Dank u Sinterklaasje!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter