Kook

RELAX MAMA-WEEKMENU 117: GESCHIKT VOOR MOEDERS DIE NIET KUNNEN KOKEN

Omdat Elsbeth op vakantie is, neem ik dit keer het weekmenu over. Ik durf het bijna niet hardop te zeggen, want ik ben op z’n zachts gezegd niet echt een kookfanaat. In ons studentenhuis deed ik steevast de vaat (wie kookte hoefde namelijk niet af te wassen en vice versa) en met Joost heb ik een man getroffen die snapt dat ook de liefde van de vrouw door de maag gaat. Maar sinds Benja is geboren en ik daardoor vaker thuis ben, lijkt het tij te keren. Ik deel hier graag mijn succesnummers, die werkelijk iedereen kan maken.

 Maandag: Rijst met zelfgemaakte kipkerriesaus
Toen ik laatst bij een vriendin zat te wachten tot ze klaar was met het voeden van haar zoontje, bladerde ik wat in haar favoriete kookboek Lekker en Simpel. De titel van dit boek doet de recepten absoluut eer aan. Op één bij ons in huis staat momenteel de rijst met zelfgemaakte kipkerriesaus. Je vindt het recept hier. In het boek vervangen ze de bosui en taugé door doperwten, ui en paprika. Vind ik zelf lekkerder.

Dinsdag: Powerpizza
De credits voor dit recept gaan naar Joost (en 24Kitchen natuurlijk). Hij maakt deze pizza altijd met zoveel liefde dat je het proeft. Bijkomend voordeel: het is het enige gerecht zonder vlees dat hij écht lekker vindt. Heb je geen zin in gehannes met zelfgemaakt deeg? Koop dan een kant-en-klare bodem.

Woensdag: Pittige pompoensoep
Ik ben echt een soepfanaat! Mijn favoriet is absoluut pompoensoep, al kan het zomaar zijn dat aspergesoep ‘m dit voorjaar van de troon stoot. Hier het lekkerste (en makkelijkste) recept dat ik tot nu toe heb kunnen vinden.

Omdat ik pompoen schillen een hels karwei vind, koop ik altijd voorgesneden stukjes. Maar dat is nu niet meer nodig, want mijn zusje kwam laatst met een absoluute lifesaver: leg de hele pompoen 5 minuten in kokend water en voilà: je kunt ‘m heel makkelijk schillen. Nog een kleine tip die ik van de groenteboer kreeg: voeg een zoete aardappel aan dit recept toe.

Donderdag: Chili sin carne    
Omdat ik zelf niet zo van vlees houd, experimenteer ik regelmatig met gerechten waar dat niet inzit maar waar toch iedereen aan tafel blij van wordt. Deze chili sin carne stond al eerder op het weekmenu en geef ik komende week een tweede kans. De eerste keer was ik namelijk zo enthousiast met de cayennepeper dat de vlammen bij iedereen uit de mond sloegen (zeker als niet zo ervaren kok zou ik toch moeten weten dat je altijd precies het recept moet volgen en dat een mespuntje dus echt wat anders is dan een paar flinke theelepels…).

Vrijdag: Visburger met dillesaus
Ons weekend start vaak met een vrijdagmiddagborrel bij mijn ouders omdat zij dan op Benja passen. We hebben daarna meestal niet zoveel honger meer, dus nemen Joost en ik als Benja op bed ligt nog deze visburger met dillesaus. Die visburger is bij ons thuis trouwens altijd kant en klaar. Ik kan namelijk helemaal niet koken 😉

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Veronica 5 mei 2018 at 22:43

    Pompoen schillen? Een pompoen hoef je niet te schillen. Goed wassen en met schil koken Dan pureren met een staafmixer ??

  • Laat je reactie achter