Relax

Zeven tips om ‘s morgens sneller met je make-up routine klaar te zijn

Het is een cliché, maar wel waar: op een gemiddelde dag moet je heel wat ballen in de lucht houden: de kinderen moeten uit bed worden getrommeld, de boterhammen moeten worden gesmeerd en ze moeten op tijd op school zijn. Misschien dat je daartussenin ook graag nog even een make-upje op doet, om fris en fruitig de deur uit te stappen.

Maar vaak heb je daar uiteindelijk toch net te weinig tijd voor. In dit artikel geven we je daarom zeven handige tips om ‘s ochtends sneller met je make-up routine klaar te zijn, zodat jij ook tijdens de drukke ochtenden een relaxte moeder blijft.

1. Zet je make-up van tevoren klaar

‘s Morgens al je make-up bij elkaar zoeken, kan veel tijd kosten. Je kan jezelf dus een hoop tijd en stress besparen door je beautyproducten van tevoren al klaar te zetten. Zo heb je alles bij de hand en kan je meteen beginnen met jezelf opmaken.

2. Kies voor een vaste en makkelijke look

Experimenteren met nieuwe make-up looks om de show te stelen is leuk, maar geen goed idee als je haast hebt. Hou het dus bij een simpele look waarvan je weet dat ‘ie voor jou werkt.

Je kan bijvoorbeeld heel makkelijk je ogen sprekender maken door je wimpers te krullen met een wimperkruller en mascara te gebruiken. Een fluitje van een cent! En wil je een keer iets anders? Probeer de nieuwe look van tevoren een paar keer. Dan weet je hoe lang het ongeveer duurt, en word je er ook steeds behendiger in!

3. Gebruik multitask producten

Heb je veel beautyproducten nodig? Dan is het handig om voor multitask producten te kiezen, bijvoorbeeld een reinigingsmiddel en moisturizer in één of een potlood dat je zowel voor je wenkbrauwen als voor je ogen kan gebruiken.

Je kan natuurlijk ook lippenstift zowel voor je lippen gebruiken als om je wangen van een gezonde blush te voorzien. Eén product voor meerdere beauty routines gebruiken zorgt ervoor dat jij binnen no time met een stralende make-up look de deur uitgaat!

4. Was je haar de avond van tevoren

Je kan natuurlijk niet met vet en onverzorgd haar voor de dag komen, maar ‘s morgens je haar wassen én drogen kost veel tijd. Het is daarom handiger om je haar de avond van tevoren al te wassen. Is het de volgende morgen door het slapen niet meer zo fris? Gebruik dan een droogshampoo om ervoor te zorgen dat je haar er weer mooi uitziet.

5. Breng je haar in model terwijl je slaapt

Wil je dat je haar meteen goed zit ‘s morgens? Vlecht je haar dan voordat je naar bed gaat. Zo heb je meteen een mooi golvend kapsel als je de volgende morgen wakker wordt. Borstel er doorheen en voila! Zo kan je sneller met je make-up beginnen.

6. Ga voor rode en opvallende lippen

Heb je geen tijd om je hele gezicht op te maken? Kies dan voor een mooie rode lippenstift. Rood past bij elke huidskleur en zorgt ervoor dat je lippen lekker opvallen. Zo trekken ze meteen de aandacht en ziet niemand dat je de rest van je gezicht niet hebt opgemaakt. Daarnaast zien felle rode lippen er ook nog eens smashing uit.

7. Zorg voor routine

Door jezelf elke dag op dezelfde manier op te maken creëer je een routine. Dit is handig, want hierdoor hoef je er niet elke dag weer opnieuw over na te denken. Je weet wat je te doen staat en hebt jezelf zo elke dag binnen no time opgetut.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter