Lees

9 handige weetjes voor je eerste avondvierdaagse (als ouder)

In een aantal delen van het land is hij al voorbij, maar voor veel scholen is juni dé maand voor de avondvierdaagse. Ik ben er inmiddels vanaf. Maar voor degenen die aan de vooravond staan van hun eerste avondvierdaagse sinds je het ooit zelf als kind deed, haal ik graag wat weetjes uit de hoge hoed, die ik zelf destijds nuttig had gevonden! (Want het gaat toch net iets anders dan toen ik zo klein was als op de foto boven dit artikel).

1. Ongeschreven regels

Iedere school heeft zo zijn eigen ongeschreven avondvierdaagse-regels. Over het verzamelen bij de start. Of misschien iets over het snoepbeleid (dat dat er niet is bijvoorbeeld). Tip: achterhaal de regels.

2. Stress

De combi snel uit je werk, vroeg eten en laat slapen, kan stress opleveren. Laat je hier niet door overvallen of uit het veld slaan. Het hoort erbij, het gaat weer over. Het zijn maar vier dagen.

3. Leuke bijklets-ouder

Vijf (of tien!) kilometer naast een leuke vader of moeder lopen met wie je toch al wilde bijkletsen is het regelen waard.

4. Citroen in zakdoek

Er zijn kinderen die de hele weg sabbelen op een halve citroen met pepermunt in een zakdoek. Daar hoef je verder niks mee. Mag wel.

5. Honger

Als je om 17.00 uur eet heb je gegarandeerd enorme honger voor het slapen gaan. So you know.

6. Eerst = niet de laatste

Als dit je eerste avondvierdaagse is, is het waarschijnlijk niet je laatste.

7. Dag 4 = snoepfestijndag

Halverwege de laatste avond komen er uit het niets hoedjes met snoep, snoepkettingen, met snoep versierde parapluutjes en chocolade medailles tevoorschijn. Voor sommige kinderen niet. Dat. is. sneu.

8. Potje met vet

Het potje met vet is niet meer. Dit lied inzetten kan rare blikken opleveren.

9. Leuk

Als je het slim aanpakt is het hartstikke leuk!!!!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter