Relax

Madurodam in de nacht

“Het lijkt nog gisteren dat jij hier naar binnen stond te gluren,” zegt mijn moeder. Lieve hangt voorover om te kunnen zien wat er op de binnenplaats van het mooie gebouw gebeurt. “Kijk mama, je ziet daar ook mensjes!”
Ik weet het ook nog goed, dat ik me voorstelde hoe de poppetjes ’s nachts tot leven kwamen en stiekem een ritje in de mini-gouden koets maakten of een rondje reden in de achtbaan.

We zijn in Madurodam. Er is tegenwoordig namelijk een stuk meer te beleven dan alleen de bekende kleine gebouwtjes en treintjes uit mijn jeugd (en die van mijn ouders).

Dit jaar organiseert Madurodam op 23 augustus voor het eerst een speciale kinderavond: het kindernachtverblijf.

Kinderen van acht tot twaalf jaar maken kans om een hele avond van 20.00 uur tot 23.00 uur zónder hun ouders het park te ontdekken. Holadiejee, je kind heeft het park samen met een vriendje en maar dertig andere kinderen voor zichzelf. Lekker laat opblijven en geen lange rijen voor de attracties!

Zo is er tegenwoordig de Waterwolf, een prachtige attractie die eruit ziet als het bekende stoomgemaal de Cruquius. In het gemaal worden we meegenomen naar 1836, toen het woeste water van het Haarlemmermeer dorpen verslond. Het meer werd ook wel de ‘Waterwolf’ genoemd. Binnen in het gemaal moet je helpen met het draaien aan de wielen en gelukkig lukt het ons om het meer droog te leggen.

Ook is er het Hof van Nederland, waar je aan mag schuiven bij de eerste vrije Statenvergadering in 1572 in Dordrecht. Het zijn mooie attracties, we zitten aan een tafel en om ons heen gebeurt van alles. Achter ons op de muur zien we de silhouetten van de Spanjaarden en in de open haard brandt een vuur waarin de Hollandse leeuw te zien is. De geschiedenis komt tot leven.

Wat ik trouwens niet wist, is dat Madurodam werd opgericht door de ouders van George Maduro, een oorlogsheld die overleed in de Tweede Wereldoorlog. Het is dus ook een oorlogsmonument. Ieder jaar wordt in Madurodam de Nationale Kinderherdenking georganiseerd op 4 mei.

Naast alle geschiedenis van Nederland is het leukste toch wel het beleven van alle doe-dingen tussendoor. We laten klompjes maken bij de mini-klompenfabriek, moeten de dijk dichthouden door onze vingers op gaatjes met spuitend water te houden, we tillen grote kazen op, blussen een brand en sluiten de schotten van de Oosterscheldekering.

Stel je nou toch voor dat je kind dat allemaal mag meemaken ná sluitingstijd?

Daarnaast zijn er leuke extra activiteiten te doen, zoals glow in the dark voetbal, een vliegtuigchallenge op Schiphol, de code van de schatkist kraken en nog veel meer. Jammer dat Lieve nog geen acht jaar is, ik zal maar niks vertellen over de schatkist.

Er is uiteraard een team van animatiemedewerkers aanwezig dat goed voor je kind zorgt en er is eventueel een speciale ouderlounge als je een beetje in de buurt wilt blijven.

Je moet er wel snel bij zijn, want je moet je kind voor 14 augustus aanmelden!

Laat je me dan wel weten wat de poppetjes allemaal stiekem doen na sluitingstijd?

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter