Kook

De zes leukste groente-idee gerechten!

Een paar weken geleden vroeg ik jullie om originele en toegankelijke gerechten te verzinnen met de zes nieuwe groentemixen van Iglo: Groente-Idee. De afgelopen week heb ik met heel veel plezier een aantal van deze recepten uitgeprobeerd, oftewel: gemaakt en geproefd. Hieronder mijn zes favorieten (die allemaal mijn kookboek winnen). En de nummer één heeft ook nog eens een fijne pan gewonnen.

Iglo Groente-Idee is een groentemix van verschillende diepvriesgroenten die in principe alleen maar even gebakken moeten worden in een pan. Echt handig om in huis (achter de hand) te hebben als je even snel iets moet maken en toch iets voedzaams op tafel wilt zetten. Groente-Idee is verkrijgbaar in zes smaken. Ik heb met superveel plezier de onderstaande zes gerechten uitgeprobeerd. Ik vond ze allemaal echt lekker en ze zijn alle zes stuk voor stuk niet moeilijk om te maken. Hieronder de winnende recepten. En helemaal onderaan maak ik bekend wie de hoofdprijs heeft gewonnen.

Groentesoep van de Iglo Groente-Idee Boerenmix

Deze is écht kinderlijk eenvoudig. Het idee komt van Cindy Antonissen. Deze gezonde soep heb je in tien minuten op tafel. Stokbroodje of pizzabrood erbij et voilà!

Je maakt de soep zo: Doe de Boerenmix in een pannetje. Doe er 750 ml water bij en een bouillonblokje. Laat alles zo’n tien minuten koken en pureer de soep daarna tot hij glad is. Als hij nog te dik is doe je er nog een beetje water bij. Cindy’s idee was om er daarna gehaktballetjes door te doen. Ik maakte hem vegetarisch en dat was ook heerlijk.

Gevuld Turks brood met gehakt en de Iglo Groente-Idee Pesto

Dit recept van een gevuld Turks brood is van Daniëlle Linders. Het sprak mij aan hoe zij deze groentemix gebruikt en het werd nog hartstikke lekker ook. Wat je nodig hebt is: Iglo Groente-Idee Pesto, een Turks brood, 300 gram gehakt, een ui fijngesnipperd, knoflookboter, bechamelaus, Parmezaanse kaas.

Je maakt het zo:

– Snijd het Turkse brood open en hol het uit (houd een randje van +/- 1 cm over)
– Smeer het brood in met knoflookboter en zet het ongeveer 5 minuten in de oven (op 180 graden).
– Fruit ondertussen een ui en bak het gehakt rul met een beetje peper en zout.
– Bak op het laatst de Groente-idee Pesto een minuut of twee mee.
– Maak de bechamelsaus (ik gebruikte een pakje).
– Vul het brood met het gehakt-groentemensel en giet de bechamelsaus erover.
– Bestrooi met wat Parmezaanse kaas (naar smaak) en zet het brood zo’n 15 minuten in de oven.

Plaattaart met Iglo Groente-Idee Pompoen en Zoete aardappel

Carina Witter had het idee voor een plaattaart. Ik zag het gelijk voor me. Ik denk dat de foto genoeg zegt. Hij was te gek!

Wat je nodig hebt is Iglo Groente-Idee Pompoen en Zoete aardappel, bladerdeeg, crème fraîche en (geiten)kaas.

Hoe maak je hem? 

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Bak de Iglo Groente-Idee Pompoen en Zoete aardappel 2 à 3 minuten.
– Leg zes plakken (ontdooide) bladerdeeg op een bakplaat en smeer deze in met een laagje crème fraîche (of iets dergelijks).
– Verdeel de groentemix erop en verkruimel er wat (geiten)kaas overheen als topping.

Ik had zelf nog geroosterde paprika liggen dus die heb ik er ook nog overheen gedaan. Dit is echt een prima gerecht voor als je onverwacht borrelbezoek krijgt en je iets lekkers wilt voorschotelen. Zo’n mix uit de vriezer trekken en wat bladerdeeg en je bent dus al een heel eind.

Foe yong hai met Iglo Groente-Idee Aziatisch

Judith Hovens schreef: ‘Ik maak een kindvriendelijke foe yong hai met de Aziatische mix met een licht zoetzure saus van ketchup en gembersiroop. En kroepoek!’ Dat leek mij een uitstekend idee.

Wat je nodig hebt voor het ei: Iglo Groente-Idee Aziatisch, 9 eieren, scheutje melk. En voor de saus: ketchup, ketjap, sambal en gembersiroop.

Ik heb hem als volgt gemaakt:

  • Kluts de eieren goed luchtig en doe er een klein scheutje melk en wat peper en zout bij.
  • Bak de Aziatisch mix zo’n twee minuten op in een koekenpan met dikke bodem en een diameter van zo’n 20 cm.
  • Giet het vocht dat vrij komt bij het bakken af, voordat je de opgeklopte eieren erbij doet.
  • Giet dan het ei erbij en laat de omelet met groente op laag tot medium vuur stollen. Keer hem om als de onderkant gaar is (het geeft niet als hij kapot gaat, dat mag bij Foe yong hai) en laat hem helemaal garen.
  • Maak een saus met ketchup, sambal, ketjap en gembersiroop. Ik liet mij inspireren door dit recept (maar je kunt natuurlijk ook kant en klare saus kopen).

Groentetaartje met Zeeuws spek en Iglo Groente-Idee Hollands

Sanne de Jong zond een recept in van een groentetaartje: ‘Onze vijf- en twee jarige waarderen dit taartje altijd. Je hebt ‘m zo gemaakt: Vet een quichevorm in met olijfolie en beleg de bodem en de randen met plakjes Zeeuws spek. Mix 4 eieren, 125 ml slagroom met peper en zout. Bak de Hollandse groentemix, giet het overbodige vocht af en doe deze mix in de quichevorm. Giet daarna de eieren met room over de mix en strooi er tot slot geraspte kaas over. Half uurtje in de oven op 180 graden. Het resultaat ziet er zo uit (leuk hè!):

Risotto met Iglo Groente-Idee Italiaans

Marloes Beuermann-Boer deed de suggestie om risotto te maken met de Italiaanse mix. En die werd heel lekker! Ik fruitte eerst een gesnipperde ui en knoflook en voegde daar vervolgens de risotto aan toe. De Italiaanse groentemix bakte ik in een andere pan op en deed ik samen met de geraspte Parmezaanse kaas bij de risotto toen deze gaar was. Het resultaat werd bijzonder goed gewaardeerd hier in huis!

En de hoofdprijs gaat naar….

De bedenkers van deze zes gerechten ontvangen allemaal mijn boek Relax Mama in de keuken. En de hoofdprijs (een Lodge Gietijzeren koekenpan twv €69,-) gaat naar…. (tromgeroffel) Daniëlle Linders die het recept van het gevulde brood inleverde. De jury, bestaande uit mijn gezin en vier Amerikaanse gasten die wij deze week hadden, vonden het moeilijk om te kiezen (ja ja clichétekst, maar echt). Maar uiteindelijk gingen de meeste stemmen naar het brood. Gefeliciteerd dus Daniëlle, de pan en het boek komen jouw kant op!

En hieronder nog even de Groente-Idee smaken van Iglo op een rijtje.

Dit blog schreef ik in samenwerking met Iglo.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

3 Reacties

  • Reageer Relax Mama Weekmenu 126: perfect warm weer-eten! - Club van relaxte moeders 13 juli 2018 at 08:58

    […] Misschien heb je deze vorige week voorbij zien komen bij de zes winnende recepten van de Iglo GroenteIdee kookwedstrijd. Met dit gevulde Turkse brood won Daniëlle Linders de wedstrijd. Echt een heel goed recept voor een warme zomeravond (de soep uit dat blog kan er trouwens ook prima bij). Je vindt het recept hier. […]

  • Reageer Karen 18 juli 2018 at 07:15

    Voor hoeveel personen zijn de recepten?

  • Reageer Relax Mama drukke week-weekmenu! - Club van relaxte moeders 7 september 2018 at 16:35

    […] met een groentemix uit het versschap en wat extra Oosterse kruiden. Je vindt mijn favoriete recept hier. We eten er rijst en kroepoek […]

  • Laat je reactie achter