Leer

Online lezing: Help mijn puber zit niet lekker in zijn vel

De puberteit is sowieso een roerige tijd voor jongeren (en voor ons als ouders), maar de afgelopen corona-jaren hebben ook extra veel gevraagd van jongeren. De ene tiener fietst daar makkelijker doorheen dan de andere, en er zijn er die het ronduit zwaar hebben. Wat doe je als je ziet dat je puber niet lekker in zijn vel zit?

Als ouder valt het niet altijd mee om er voor je puber te zijn. Het kan hartstikke lastig zijn om erachter te komen wat er nou aan de hand is, lastig om contact te houden en te weten hoe je hem het beste kunt ondersteunen.

In deze aflevering van de webinarserie ‘Opvoeden en relaxt blijven (of worden)’ nemen opvoedkundige Tischa Neve en auteur Elsbeth Teeling jou als ouder mee in de wereld van je puber die het momenteel niet makkelijk heeft. 

  • Hoe herken je dat je puber niet lekker in zijn vel zit?
  • Wat helpt wel en wat helpt niet in communicatie bij pubers die het even pittig hebben?
  • Hoe schep je goede basisvoorwaarden zodat het niet erger wordt en liefst verbetert?
  • Waarom contact en verbinding krijgen/houden zo belangrijk is en hoe je dat kunt doen!
  • Hoe ga je om met boosheid en chagrijnig zijn?
  • Wanneer moet je je zorgen maken en wat kun je dan doen?

Dit webinar is gericht op ouders van jongeren tussen de 12 en 18 jaar die niet lekker in zijn vel zitten. Tijdens het webinar luister en kijk je niet alleen naar de tips en verhalen van Elsbeth en Tischa, we hebben polls onder alle deelnemers, je kunt vragen stellen via de chat en via de chat op elkaar reageren. Hoe fijn en steunend dat voor ouders is in deze tijd werd heel duidelijk tijdens de vorige webinars. Anderhalf uur in de sfeer die je kent van de Club van Relaxte Moeders en Tischa’s lezingen: open en eerlijk en heerlijk praktisch en met een lach. En heel misschien met een zucht van verlichting. Want… you’re not alone out there!

O, en na afloop krijg je een handout met de belangrijkste punten om thuis aan de slag te gaan met alles wat we besproken hebben. Zodat het ook echt gaat werken zeg maar 😉

Zin om mee te doen?

Heb jij het idee dat je wel wat achtergrondinformatie en tips kunt gebruiken op dit onderwerp? Meld je dan snel aan voor dit webinar bomvol inspiratie en tips! Deze aflevering van de webinarserie is woensdag 28 september van 20.30 tot 22.00 uur. Doe je mee? Je kunt aan deze aflevering deelnemen voor €12,50. Opgeven kan via deze link.

Kan je de woensdag de 28e niet? Geen probleem. Meld je aan en dan ontvang je na afloop van het webinar een linkje naar de opname.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Webinars en workshops najaar 2022 - Club van relaxte moeders 17 augustus 2022 at 20:05

    […] maken. En natuurlijk krijg je tips over hoe je er voor je kind kunt zijn in moeilijke tijden. Lees hier meer over dit […]

  • Laat je reactie achter