Kook

All time favorite rodekool schotel

Ik ben mijn vriendin en collega Tischa nog steeds dankbaar dat ze dit succesrecept ooit met mij deelde, want sindsdien is het ook één van onze vaste succesrecepten. Daarom verdient hij nu eindelijk wel eens een eigen pagina.

Wat heb je nodig:

  • 800 gram gekookte aardappels
  • grote pot rode kool met appeltjes (en als je meer tijd hebt verse rodekool)
  • ui
  • teentje knoflook
  • 500 gram gehakt
  • geraspte kaas
  • boter
  • peper/zout
  • gehaktkruiden
  • optie: worcestershiresaus
  • paneermeel

Je maakt hem zo:

Fruit de ui en de knoflook en bak daar het gehakt rul in. Maak op smaak met gahaktkruiden, peper en en zout en (eventueel) een scheutje worcestershiresaus.

Maak aardappelpuree van de gekookte aardappels.Tip van Henno: wees niet te zuinig met boter in de puree, tip van mij: ik gebruik voorgeschilde en gekookte aardappels.

Bouw de schotel vervolgens als volgt op:

  • Laag 1: helft van de aardappelpuree
  • Laag 2: gehakt
  • Laag 3: geraspte kaas
  • Laag 4: de rode kool
  • Laag 5: andere helft van de aardappelpuree
  • Laag 6: paneermeel met kleine klontjes boter

Deze ovenschotel zet je circa 25 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden). De laatste paar minuten doe ik de bovengril aan zodat er een bruin randje op komt.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter