Kook

Relax Mama weekmenu: snel en makkelijk

Ik heb een drukke week voor de boeg, dus heb me in dit weekmenu maar weer eens gefocust op snelle en makkelijke gerechten. Of in ieder geval: snelle en makkelijke varianten!

Maandag: Snelle zuurkoolstamppot

Misschien denk je bij stamppot niet echt aan snel, maar ik koop er voorgeschilde stamppotaardappelen uit het versschap voor. Die kan je direct in de pan gooien, zuurkool erbij en terwijl de aardappels koken bak je er bij wat je lekker vindt, bijvoorbeeld (vegetarische) spekjes. Warm een (vegetarische) worst op terwijl de aardappels koken en ik bak er meestal banaan en ananasringen bij.

Dinsdag: Pasta met spinaziesaus en champignons

Tja, pasta kan niet ontbreken in een snel weekmenu. Ik kies deze week voor pasta met spinaziesaus. Daarvoor gebruik ik spinazie a la crème, omdat je er dan geen room bij hoeft te doen. Het enige wat even een (klein) werkje is, is een uitje snipperen en knoflook pletten. Ik doe er ook champignons bij. De snelle variant is om die voorgesneden te kopen. Fruit eerst de knoflook, ui en stukjes champignons en doe daarna de spinazie erbij. Als alles warm is en de pasta gaar doe je alles op de borden met wat geraspte kaas er bij. Als side dish eten wij er waarschijnlijk komkommersalade bij.

Woensdag: Zoete aardappelfriet met zalm uit de oven en een salade

Dit gerecht heb ik van onze blogger Inge. Je hebt het volgende nodig:

  • 1 zak zoete aardappelfriet (koelvers)
  • 4 stukken verse zalm
  • 2 citroenen
  • 1 tros trostomaatjes
  • Peper, zout, olijfolie

Je maakt het zo: Verwarm de oven voor, zoals op de verpakking van de zoete aardappelfriet staat. Leg de aardappelfriet op een bakplaat (bedekt met bakpapier). Besprenkel de friet met olijfolie en grof zeezout. Vet de ovenschaal in met een scheutje olijfolie of kokosolie. Leg hierin de stukken zalm, met de huid naar boven. Leg bij de zalm de trostomaatjes en de in vieren gesneden citroen. Bestrooi de zalmstukken met peper en zout. Zet de bakplaat met de zoete aardappelfriet onderaan in de oven. Zet het rooster met daarop de ovenschaal met zalm, daarboven. Oventijd; 20 minuten. Maak ondertussen een salade met veldsla, fetakaas, komkommer en een dressing van citroensap, en olijfolie.

Donderdag: Bami goreng met kip en een eitje

Op donderdag bami goreng met kip en satésaus en ik bak er voor iedereen een eitje bij. Ik gebruik voorgesneden groente en een kant-en-klare kruidenmix voor nasi of bami goreng (het liefst eentje van de toko). De kipfilet, kun je eventueel ook voorgesneden kopen natuurlijk. (En heb je helemaal geen tijd? Dan kun je natuurlijk ook kant-en-klare bami halen. Maar dat is eigenlijk mijn guilty pleasure).

Vrijdag: Kant & klaar pizza

En vrijdag vieren we dat we ook deze week weer zijn doorgekomen. Ik gooi een paar pizza’s in de oven. Of… we halen ze bij die hele lekkere pizzeria bij ons in de straat.

Fijne week allemaal mensen!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hierRelaxMama_3D
    Relax Mama in de Keuken

Ken je mijn boek Relax Mama in de keuken al? Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter