Kook, Tiener

Relax Puber weekmenu! (ook lekker voor jongere kinderen)

Afgelopen woensdag moesten alle 3 havo leerlingen van Keets school stage lopen: de snuffelstage. En zo kwam het dat ik een hele leuke veertienjarige bij mij op kantoor had zitten: Keets klasgenoot Alycia. En dat bleek niet alleen gezellig, maar ook nog eens hartstikke nuttig. Ze schreef voor ons het grappige blog: 15 x wat je puber irritant vindt aan jou en verzon ook dit weekmenu voor ons. Dit is hoe de perfecte week eten er voor haar uit zou zien!

Maandag: linzensoep met kruidenboterstokbrood

De week begint gezond en niet te moeilijk met linzensoep en kruidenboterstokbrood. Alycia vroeg het recept aan haar moeder en die appte dat ze het maakt met: Turkse linzen, knoflook, kurkuma, curry leaves en een snufje zout. Dit kookt ze 30 minuten met water en maakt het daarna glad met de staafmixer. Na wat googelen vond ik een soortgelijk recept hier.

Dinsdag: Bic Mac & McFlurry

Het perfecte puber weekmenu zou geen puberweekmenu zijn als er niet wat te snacken in zit natuurlijk. Dus toen het weekmenu wat te gezond dreigde te worden en ik vroeg naar wat ze echt het liefste at, besloten we er dinsdag gewoon Mac-dag van te maken. Alycia gaat voor het Big Mac-menu en een McFlurry M&M’s toe.

Woensdag: Pizza en salade

Woensdag maken we het Alycia’s moeder ook niet al te moeilijk. Dan gaan we voor pizza. En die mag gewoon uit de vriezer komen. Alycia’s favo is de pizzaburger met salami. Voor de vitaminen eet ze er een salade van sla, tomaat, komkommer en mozarella bij. Met als dressing Samurai-saus.

Donderdag: Thaise curry met groenten en vis

Thaise curry met groente en vis. Een gerecht dat Alycia afgelopen week zelf leerde koken van haar moeder. Ik heb hem gisteren gelijk zelf gemaakt, zodat we er ook een plaatje bij hebben :)).  Alycia en haar moeder maken de curry als volgt.

De vis: Verwarm de oven voor op 160 graden en bak daar stukjes Tilapia filet in (10 a 15 minuten). Ik scoorde deze Roerbakpangablokjes bij de Aldi die er perfect bij paste én die ook nog eens in de aanbieding waren.

De groentesaus: fruit in de pan één gesnipperde ui en twee knoflook teentjes. Doe daar Thaise gele curry (bijvoorbeeld van Blue Elephant) bij. Wok daarna twee paprika’s in stukjes en twee courgettes in stukjes mee en voeg tot slot een blikje kokosmelk toe. Laat even opstaan zodat de saus een beetje indikt.

Serveer de curry en vis met witte rijst. Ik strooide er nog wat pinda’s en koriander overheen. En dit was het resultaat. (Ik vond het trouwens een hele goeie tip om de vis inde oven klaar te maken, in plaats van mee te roerbakken!)

Vrijdag: Bananenpannenkoeken

En na al die groente van donderdag, kun je natuurlijk de week prima afsluiten met pannenkoeken. Bananenpannenkoeken wel te verstaan. Ik heb deze nog nooit gemaakt, maar aangezien ik ook gek ben op bananenbrood, vind ik dit vast ook lekker.  Hoe je ze maakt? Alycia: ‘Koop een pak pannenkoekenmix, doe er twee geprakte bananen in en bak daar de pannenkoeken van.’ Eet ze vervolgens met Nutella erop.

En dat was de week volgens Alycia. Dank, dank, dank namens alle moeder van pubers!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

 

 

 

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter