Kook

Relax Mama weekmenu – weer thuis!

Na een weekje voorjaarsvakantie die de ene helft van het gezin in Oostenrijk doorbracht en de andere helft in Parijs, gaan we weer terug in het ritme met een paar lekkere maaltijden! Dit wordt het voor de komende week.

Maandag: Zuurkoolstamppot

We starten met Hollandse pot. Gewone zuurkoolstampot, lekker romig maken door niet te bezuinigen op de boter. Wij doen er spekjes doorheen en ik eet er graag gebakken banaan en gebakken ananas bij.

Dinsdag: Butter chicken

Een Indiase curry die vrij simpel is om te maken. Ik maak hem altijd via het recept van Eef Kookt zo, dat vind je hier. Maar eerlijk is eerlijk, komende week trek ik hem uit de vriezer, want Henno maakte onlangs een heeeeeele grote pan! We eten er of geroosterde bloemkool bij, of deze lekkere Indiase spinazie.

Woensdag: Wortel Bloemkoolsoep

Twee weken geleden maakte ik een soepen special. Die me herinnerde aan deze lekkere soep uit het kookboek Bistro Manon. Je vindt het recept ook hier.

Donderdag: Tiroler gröstl

Henno en Teun waren in Oostenrijk en appten ons nogal enthousisast over de Tiroler gröstl die ze aten bij hun favoriete skihut. Gebakken aardappeltjes, met spek, ui en een gebakken ei. Voor de vitaminen maak ik er sperzibonen bij. En extra champignons erdoor vind ik ook wel lekker. Je vindt een mogelijk recept hier.

Vrijdag: Carpaccio pizza

Keet’s favoriete pizza op vrijdag. Een pizza zonder tomatensaus, maar met carpaccio, pesto, burrata en pijnboompitten. Het hele recept vind je hier op de site van The Lemon Kitchen.

Zaterdag: Kaasfondue

Op zaterdag doen we makkelijk en vega: kaasfondue. We kopen gemakshalve (en ook nog eens goedkoper) een pakje uit het koelvak van de vriezer. Maar je zou ook deze kindvriendelijke kaasfondue met tomaat uit mijn boek Relax Mama in de keuken kunnen maken.

Zondag: Pad thai

Dit gerecht hebben we al veel te lang niet meer gegeten. Het brengt me altijd terug naar mijn reis naar Thailand in het tijdperk before kids. Pad thai! Maak hem bijvoorbeeld volgens dit authentieke recept.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €12,50 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders voor deze leuke combi van schort en boek!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter