Kook

Relax Mama voorjaarsgroente-weekmenu

Het schijnt al een tijdje voorjaar te zijn, maar ach wat was het koud de afgelopen week. En nat. Het schijnt volgende week iets beter te worden. Dus maak ik er toch maar een voorjaarsmenu van. Wie weet helpt het….

Maandag: Asperges gekookte aardappels ei en ham

Het asperge-seizoen is er al een tijdje, maar wij hebben deze nog niet gegeten dit jaar. Ik ga voor de klassieke variant: met gekookte krieltjes, een gekookt ei, ham en een sausje. Maar als je het iets spannender wilt, dan vind je hier op de site van het aspergecentrum nog veel meer recepten. Ik koop er trouwens een ouderwets en heel #relaxmama een potje worteltjes en doperwtjes bij, want denk dat Teun en Keet nog niet zo enthousiast worden van asperges. Maar goed, blijven proberen hè. Acht keer proeven zeggen ze toch ?

Dinsdag: Bietenrisotto (vega)

Ik had eigenlijk het idee dat bietjes meer wintergroente waren, maar nee, ze blijken dus in voorjaar geoogst te worden. Ik ga voor een van mijn favoriete (vegetarische) bietenrecepten: de bietenrisotto van Fransesca kookt. De walnoten en feta maken hem wat mijn betreft helemaal lekker. Voor Teun maak ik nog steeds de iets kalere variant: mét bieten, maar zonder de feta en en de walnoten.

Woensdag: Raapsteelstamppot (kan ook vega)

Dit recept uit het kookboek Power to the Pieper. Ik wilde ik al een tijdje op het menu zetten. Met raapstelen, iets dat ik in een ver verleden wel eens gegeten heb, maar waarvan ik de smaak eigenlijk al een beetje ben vergeten (zouden het daarom ‘vergeten groente’ zijn?). Raapstelen zijn in het voorjaar verkrijgbaar. Ik kon ze afgelopen week niet in mijn supermarkt vinden, maar zag ze wel op verschillende plekken online, bijvoorbeeld hier. Kun je ze toch niet vinden? Dan is kleingesneden rauwe andijvie een goed alternatief voor deze lentestamppot.

Je maakt de stamppot voor vier personen met: 1 kg aardappels, 100 gram gerookte spekblokjes (kun je eventueel vervangen voor blokje kaas), 200 ml verwarmde melk, 25 gram boter en 4 bosjes raapstelen (onderkant verwijderen en klein snijden).

Je kookt de geschilde aardappels in circa 20 minuten gaar en bakt intussen de spekblokjes krokant. Stamp de aardappels fijn en roer de verwarmde melk en boter erdoor. Schep daarna beetje bij beetje de raapstelen erdoor en tot slot de spekjes. Maak op smaak met wat zout en peper.

Donderdag: Witloftaart

Het is ook het seizoen voor witlof. Dus zet ik mijn lievelings witlofrecept er op. Zelfs niet witlof-fan Henno was enthousiast. Je vindt het recept hier.

Vrijdag: spinaziesoep met gerookte zalm

Vrijdag wordt soepdag. Met soep van verse spinazie. Omdat we deze week nog geen vis op het menu hadden ga ik voor deze spinaziesoep met gerookte zalm. Ik vond een recept hier op de site van Uit de pan van San. We eten er stokbrood bij. En vast ook wat lekkere dingen als brie, olijven, komkommer en zo!

Dat was hem weer voor deze week. Ik wens jullie een iets warmere en lekkere week toe!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!
Kookboek én schort: check de speciale moederdag-aanbieding

Speciaal voor moederdag hebben we nu het Relax Mama in de Keuken-pakket: Het kookboek Relax Mama in de Keuken (met 50 succesrecepten van andere moeders) in combinatie met het fijne denimschort speciaal voor moederdag met 15% korting! Omdat we weten dat koken met kinderen niet altijd relaxt is. Maar met dit duo wordt het misschien nét iets relaxter…. Bestel hier het moederdag-duo voor € 25,45.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter