Kook

Relax mama weekmenu: uit de voorraadkast

Ik dook deze week mijn voorraadlade en vriezer weer eens in, om te kijken wat ik zou kunnen maken met de dingen die ik al in huis had. Er bleek van alles in te staan voor een prima nieuw weekmenu!

Maandag: Pastasalade met tonijn en van alles en nog wat

Dit is een no brainer. Er liggen nog verschillende half aangebroken zakken pasta in de voorraadlade en allerlei blikje en potjes met tonijn, mais, kappertjes, gedroogde tomaten, olijven en pesto. Ik hoef hier alleen maar een paar verse ingrediënten bij te halen en dan hebben we een goeie maaltijd op tafel. Ook handig voor Keet om mee te nemen naar haar training in Den Bosch, waar ze iedere maandag, donderdag en zaterdag traint. Ik neem dit recept als inspiratie (en kijk wel hoe ik daar wat op varieer).

Dinsdag: aardappeltjes met asperges uit de oven (en spinazie voor de kinderen)

Het leek ons deze zomer een goed idee om een paar potten witte asperges mee te nemen uit de lokale supermercado. Om daar vervolgens in Nederland helemaal niets mee te doen. Om wat inspiratie op te doen vroeg ik via mijn Insta-Story naar mogelijkheden. De reacties varieerden van: ‘weggooien’ tot ‘soep van maken’. Maar ook ‘op een plaattaart doen’ (goed plan!) en in de oven met ham en kaas. Ik testte gisteren de laatste optie. Met eigen twist, want ik had ook nog spekjes en crème fraîche in huis. Het was hartstikke lekker! Maandag zet ik dit ook voor Henno neer. Voor de kinderen gooi ik het op spinazie die we nog in de vriezer hebben, want ik heb het vermoeden dat ik hen niet blij maak met de asperges.

Woensdag: tomato frito soep

Toen Leonie op Instagram mijn voorraadla zag, viel haar blik gelijk op het pakje Tomato frito. ‘Tomaat frito soep!’ schreef ze mij direct. ‘Mijn man en ik willen niet anders en het is mega simpel en snel.’ Ze heeft het recept van haar moeder die het ooit van het pak haalde en er haar eigen draai aan gaf. Ik heb het vermoeden dat mijn kinderen deze soep ook wel kunnen waarderen! Hieronder in de foto het recept van Leonie. Op deze site vond ik een nog simpelere. Bij de soep stokboord en een ‘lekker bordje’ met dingen uit de la, zoals bijvoorbeeld gedroogde worst. En voor Henno en mij artisjokharten (jaja ook meegenomen uit Spanje).

Donderdag: Thaise rode curry met aubergine

Nog zo’n ding dat ik eens in de zoveel tijd koop is curry pastes, want: ‘altijd handig om in huis te hebben’! Ik heb dan ook nog een potje met gele curry paste, met rode en diverse Indiaase potjes. Ik ga deze week voor de rode curry. Wat ik nog op voorraad heb is: Rijst, diepvrieserwtjes, diepvriespompoen en pinda’s.  De rest moet ik er bij kopen. Ik houd hem vegetarisch en ga de curry volgens dit recept maken:

 • 1 aubergine, in blokjes
 • diepvries tuinerwten
 • diepvries pompoen
 • 1 ui, gesnipperd
 • half volkoren rijst
 • blikje kokosmelk
 • 2 à 3 eetlepels rode curry paste
 • pinda’s
 • koriander, fijngesneden

Kook de rijst volgens de aanwijzing op het pak. Verhit olie in een pan en fruit de ui kort. Voeg daarna de aubergineblokjes toe en bak die kort mee. Voeg daarna de tuinerwten en pompoenstukjes toe en bak ook deze kort mee.

Zet het vuur laag en voeg de currypasta en de kokosmelk toe. Breng dit al roerend aan de kook en laat het een minuut of drie minuten zachtjes doorkoken.

De pinda’s en koriander doe ik er pas op de borden op. Overigens heb ik niet de illusie dat Teun deze saus ook gaat eten. Hem maak ik blij met ‘rijst zonder saus’ en wat losse groente. Ik heb het vermoeden dat ik ook nog wel een visstick in de vriezer heb voor hem.

Vrijdag: hotdog-dag

Buurman Jaap werkte vorige week op de bio-beurs en had wat pakken biologische hotdog-worstjes, biologische zuurkool, biologische ketchup en gebakken uitjes over, die hij deels aan ons doneerde. Vrijdag maken we er dus een hotdog-dag van. Ik heb er eigenlijk nu al zin in.

Dat was hem weer voor deze keer. Ik hoop dat jullie inspiratie hebben gekregen om ook je voorraad-kast weer eens in te duiken!

 • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Elsbeth verstuurt ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
 • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
 • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

2 Reacties

 • Reageer Relax Mama Budget-menu - Club van relaxte moeders 26 november 2021 at 10:47

  […] vals spelen?). We eten er een makkelijk en goedkoop tomatensoepje bij dat ik al eens deelde in een voorraadkast-menu. Het is deze tomato frito-soep. Hier in huis zeer geliefd bij de jongste […]

 • Reageer Relax mama budgetmenu - Club van relaxte moeders 22 september 2022 at 11:13

  […] budget-week. We eten er een makkelijk en goedkoop tomatensoepje bij dat ik al eens deelde in een voorraadkast-menu. Het is deze tomato frito-soep. Hier in huis zeer geliefd bij de jongste bewoners. Het is sowieso […]

 • Laat je reactie achter