Kook

Relax Mama snelle gerechten-menu

Komende week is de herfstvakantie weer voor iedereen voorbij! Allemaal weer terug in het gareel met hoogstwaarschijnlijk het bijbehorende rennen en vliegen. Ik maak dit weekmenu speciaal voor jullie, want ik vlieg wel, maar op een andere manier: met mijn skateboardende dochter mee die een grote wedstrijd heeft in Rio de Janeiro. Ik eet komende week dus hele andere dingen ;). Hoop dat jullie wat hebben aan onderstaande menu!

En als je het leuk vindt onze Rio-avonturen te volgen, dat kan natuurlijk via mijn persoonlijke Instagram!

Maandag: vegetarisch bami goreng

Maandag bami-dag. Meestal maak ik dat met een zakje bami-kruiden, maar bij UitPaulinesKeuken zag ik dat Pauline de kruiden zelf mixt. Dus als je de kruiden die zij gebruikt ook allemaal in huis hebt, kun je mooi haar recept volgen. Eitjes (of een omelet) en satésaus erbij en klaar! Extra groente: komkommer.

Dinsdag: Rodekoolschotel

Een snelle rodekoolschotel! Althans, snel in elkaar gezet, en dan alleen nog even in de oven. En het snelle komt natuurlijk vooral doordat ik hem altijd maak met een pot rodekool. Nog sneller wordt hij als je kant-en-klare aardappelpuree uit het versschap neemt, maar denk dat ik bij ons thuis dan vloek in de kerk. Voorgeschilde stamppot-aardappelen schelen ook al tijd.
Wij bouwen de rodekoolschotel als volgt:

  • Laag 1: aardappelpuree (tip van Henno: wees niet te zuinig met boter in de puree)
  • Laag 2: gehakt dat je rul even hebt gebakken met een gesnipperde ui en knoflook en wat peper en zout en wat gehaktkruiden.
  • Laag 3: geraspte kaas
  • Laag 4: grote pot rode kool met appel (en als je meer tijd hebt verse rodekool)
  • Laag 5: aardappelpuree
  • Laag 6: paneermeel met kleine klontjes boter

Deze ovenschotel zet je circa 25 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden).

Woensdag: Pasta met gerookte zalm en doperwtjes & citroen

Voor woensdag een snel, lekker én makkelijk recept uit Relax Mama in de Keuken dat ik ook al eerder in het weekmenu deelde. Je vindt het recept hier.

Donderdag: Oosterse boontjes met gehakt

Voor dit snelle gerecht pak ik weer eens het boek ‘Wat eten we vandaag?‘ van Susan Aretz erbij. En daar vond ik deze. Je vindt het recept ook hier op haar site. Als je hem écht snel wilt kunnen klaarmaken dan koop je de champignons gewoon gesneden en de boontjes al gedopt. Dan is het echt in een handomdraai klaar.

Vrijdag: Pizza time!

Vrijdagavond pizza-avond. Gewoon omdat het kan. En omdat we op vrijdag te moe zijn om te koken 😉

Zaterdag: Fish & Chips met spitskoolsla

In mijn zoektocht naar snelle gerechten kwam ik op deze maaltijd van de Allerhande uit. Het snelle van deze maaltijd zit hem natuurlijk in alle voorgesneden spullen. Daar maak ik voor deze dag even flink gebruik van. Ik doe er wel wat extra groente bij, omdat ik mijn kinderen denk ik niet echt blij maak met deze sla. Maar met worteltjes uit een pot waarschijnlijk wel… (tja, smaken verschillen…).

Zondag: Rucolasoep

Nog een gouwe ouwe van ons die ik maak als er snel iets op tafel moet dat ook nog iedereen lekker vindt. De rucolasoep uit het boek Relax Mama in de keuken. Je vindt het recept ook hier.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter