Kook

Relax Mama-weekmenu 5

Hij hield koppig zijn mond dicht vorige week bij de gamba’s en was ‘not amused’ toen hij donderdag de gele rijst van de paella met stukje paprika op zijn bord zag verschijnen (‘Dat is niet mijn lievelingsrijst!’). Nee, mijn kinderen eten echt niet alles.

Keet is nu elf. Na jarenlang een minder goede eter te zijn geweest, vindt zij inmiddels wel heel veel echt lekker (joehoe!); Teun van vijf is nog een ander verhaal. Maar als ik een simpele versie maak van wat wij zelf eten, komen we vaak een heel eind. Dus de salade Niçoise van donderdag wordt voor hem een bord met losse boontjes, aardappels en een ei (en ach doe eens gek, appelmoes erbij). De paella van afgelopen week, bleek hem uiteindelijk toch wel mee te vallen. Zolang hij de ‘dingetjes’ maar niet hoefde op te eten. Ach, alles op zijn tijd. Ondertussen zorgen we wel voor dat wij lekker eten. En we hebben altijd nog de cherrytomaatjes bij de hand als niks lukt.

image

Maandag: bloemkool en Daphnes ballen

Het menu van deze week start weer met de Hollandse pot. Gekookte aardappels en bloemkool. Omdat ik dat best saai vind doen we er Daphnes ballen bij, uit de oude gele map waar ik vorige week over schreef. Zie het plaatje, inclusief de verbetering van Daphne (‘Geen theelepels Els, eetlepels!’).

Drukke dinsdag: pasta

Op drukke dinsdag een snelle pasta (vega!). Het recept kreeg ik van Marijke van het foodblog Easy Daily Food. Een variant op hoe ik hem zelf normaal gesproken maak.

Woensdag: pompoenspoep

Woensdag: Pompoensoep. De pompoen heb ik al in huis. Wat ik er verder nog in doe moet ik nog even aan mijn vriend Google vragen, of toch weer die gele map induiken. Overigens ben ik heel benieuwd of deze soep er bij Teun ingaat. Ik heb hem nog niet eerder voor hem gemaakt. Keet is niet gek van pompoen. We zullen zien.

Donderdag: salade Niçoise

Donderdag: salade Niçoise. Daarin doen wij altijd gekookte krieltjes, haricots verts, ansjovis uit blik of potje en sardientjes of tonijn uit blik (of op een luxe dag verse tonijn), sla, komkommer en wat tomaatjes. Voor mijnheer Teun dus allemaal apart, zonder dressing geserveerd. Voor ons met een dressing van yoghurt, mayonaise, mosterd, peper, zout en beetje citroensap. Ik meng de krieltjes gehalveerd door de dressing voordat ik alles op de borden leg.

Vrijdag: naar opa en oma!

En vrijdag start de voorjaarsvakantie. Henno en Keet gaan samen een weekje op pad. Teun en ik bewaken het fort hier in Utrecht, maar op vrijdag eten en logeren we eerst bij opa en oma.

Fijne week allemaal!

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

4 Reacties

 • Reageer MARIJKE 14 februari 2016 at 15:36

  Leuk dat je het recept gaat proberen Elsbeth! Benieuwd wat jij en je kids er van vinden!

 • Reageer Hedda 15 februari 2016 at 11:57

  Dit is echt iedere week zo’n prettige inspiratie voor mijn eigen weekmenu, please ga zo door.

 • Reageer Rianne 15 februari 2016 at 21:50

  Leuke ideeën!
  De pompoensoep van Jamie Oliver is bij mijn kinderen geliefd. Al gebruiken we wel vaak het stokbrood erbij als ruilmiddel (5 hapjes soep en je krijgt weer een stukje brood).
  Soep vernoemen naar tv helden helpt ook (al zijn jouw kinderen daar misschien te oud voor?)

 • Reageer Menu van de week #1 22 februari 2016 at 06:00

  […] het delen van mijn eigen week menu. Nadat ik de handige weekemenu’s had gezien op de site van club van relaxte moeders (waarin ze mij heeft genoemd, jeeej) & op de site van ohmyfoodness besloot ik om er zelf ook mee […]

 • Laat je reactie achter