Lees

Ik in de overgang? Echt niet!

Elsbeth is oprichter van deze club, moeder van Keet (18) en Teun (12), getrouwd met Henno en schrijver van verschillende boeken zoals relax Mama! Deze week kwam haar nieuwste boek uit. Een boek dat ze eigenlijk helemaal niet had willen schrijven.

Een paar jaar geleden vond mijn zus het een goed idee mij een lollig boek over de overgang cadeau te geven voor Kerst. Zij en haar vriendin vonden het hilarisch, ik nam het als een lachende boer met kiespijn aan. Ik? In de overgang? Wat dachten ze wel niet.

Een paar jaar later was mijn voornaamste gedachte over de overgang nog steeds: Ik wil het niet, ik wil het niet, ik wil het niet. Ik wilde niet in de overgang zijn, wilde er niet over praten, niet mee geassocieerd worden, laat staan er zelf een boek over schrijven (of een blog zoals dit).

Wat een mind fuck kan het zijn als je alweer een afspraak vergeet.

Maar ja, er zijn een paar zekerheden in dit leven. De zon gaat elke dag onder, iedere vrouw komt vroeg of laat in de overgang en als ik ergens tegenaanloop dan ga ik er dingen over noteren. En zo ging ik aantekeningen maken over mijn overprikkelde hoofd, mijn slapeloze nachten, verdwaalde haren op vreemde plekken, mijn verdwenen taille én geheugen, en de onzekerheid die om de hoek kwam kijken. Want man, wat een mind fuck kan het zijn als je alweer een afspraak vergeet, steeds vaker verkeerde afslagen neemt of je echt niet meer herinnert wat er in die ene bespreking ook al weer is gezegd.

Wat in ieder geval wel duidelijk is: Ik ben niet de enige op aarde die niet zit te wachten op dit deel van het leven. Er is weinig grappigs aan deze fase. Maar! Om de overgang te overleven, moet je wel relativeren. Al is het na nachten zonder slaap, weken met vage klachten, en onverklaarbare aanvallen van chagrijnigheid behoorlijk moeilijk om met een vrolijke bril op een afstandje naar jezelf te kijken.

Daarom maakte ik dat boek over de overgang uiteindelijk tóch. Voor mezelf, om hier soepeler door te komen, én om vrouwen zoals ik te steunen in woelige tijden. Het boek kreeg de naam Hot & happening, maar dan anders. Het volgt de fases die ik door ging en anderen misschien ook. Van shock en ontkenning, naar acceptatie, de touwtjes weer in handen nemen, en het boek eindigt met een zonnige blik op de toekomst. Want het kan even duren, maar ook dit gaat weer voorbij en komt het zélfs helemaal goed met ons. Tot die tijd hoop ik dat dit boek vrouwen laat (glim)lachen, dat de lessen voor partners, die er ook instaan, helpen de vrede in huis te bewaren. En dat als je het leest trots bent op jezelf dat je ook deze storm trotseert. You got this!

Hot & Happening. Maar dan anders.

Hot & happening is een boek met 101 tips om relaxed te blijven tijdens de overgang. Met oneliners zoals die je kent uit mijn andere boeken, te gekke illustraties van Ilse Weisfeld en informatieve pagina’s met dingen die je echt wilt weten. Oja, en met wat pagina’s speciaal voor partners. Want die hebben het ook heus niet makkelijk met een vrouw in deze fase.

Ik ben echt mega blij met hoe het is geworden. En dat voor een boek dat ik eigenlijk helemaal niet had willen schrijven…

Hot & happening ligt nu overal in de boekwinkels en is online bijvoorbeeld hier te koop. Het kost €15,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Aan de hormonen - 1 - Club van relaxte moeders 21 juni 2023 at 17:32

    […] Ik ben echt mega blij met hoe het is geworden. En dat voor een boek dat ik eigenlijk helemaal niet had willen schrijven… […]

  • Reageer Aan de hormonen - 2 - Club van relaxte moeders 24 juni 2023 at 18:09

    […] Ik ben echt mega blij met hoe het is geworden. En dat voor een boek dat ik eigenlijk helemaal niet had willen schrijven… […]

  • Laat je reactie achter