Kook

Relax Mama-weekmenu: gevarieerd, vers, lekker en gezond

Het zijn pittige tijden in ons huis: deze maand is de deadline van het boek dat ik samen met mijn man aan het schrijven ben, én deze maand wordt duidelijk of dochter Keet eind juli naar de Olympische Spelen mag of niet. Soms wilde ik dat ik deze maand fast forward kon spoelen. De laatste loodjes zijn zwaar zeg maar. Zaak om goed voor onszelf te zorgen. Gezond en gevarieerd eten dus. Ik doe hier een poging!

Maandag: andijviestamppot met chorizo en cherrytomaatjes

Ik zag gisteren iemand voor mij een paar zakken andijvie afrekenen. Dus dat gaf me inspiratie voor de andijviestamppot. Ik hou van deze variant met gekookte aardappels, rauwe andijvie en stukjes chorizoworst die even krokant zijn gebakken. Op het laatst doe ik er wat halve cherrytomaatjes door en eventueel wat blokjes geitenkaas.

Dinsdag: couscous met kip, kaneel en broccoli

Op dinsdag en van mijn favoriete couscous-recepten, met broccoli, kip, lente-uitjes, pinda’s en rozijnen (die ik op deze foto vergeten ben…). Je vindt het volledige recept hier.

Woensdag: Vega curry met bloemkool en linzen

Woensdag ga ik voor vega, of vegn zelfs, omdat de andere dagen al gevuld zijn met vis, kip of vlees. Deze curry met bloemkool is heel lekker en niet moeilijk om te maken!

Donderdag: gado gado wraps

Op donderdag-wrapdag deze keer de gado gado wrap volgens dit recept dat ik bij Uit Paulines Keuken op Instagram tegen kwam.

Vrijdag: Loaded fries

Op het instagram account van Brenda kookt zag ik deze loaded fries en daar heb ik nu al dagen zin in. Perfect voor de vrijdag toch? Je vindt haar recept hier.

Zaterdag: vis met prei uit de oven

Een visgerecht naar recept van Laura, die ooit een fantastisch restaurant in Frankrijk hadden en nu al weer jaren de Stadsherberg in Alphen aan den Rijn runnen, waar Laura nog steeds de sterren van de hemel kookt. Hieronder Laura’s recept. Ik denk dat wij er wat gebakken aardappeltjes bij eten of overfrietjes en misschien nog wat sperziebonen als extra groente.

Dit heb je nodig:

 • kabeljauw of dorade filet zonder graten
 • 2 uien, gesnipperd
 • 3 preien, fijn gesneden in ringen
 • paar takjes dragon
 • scheutje witte wijn
 • crème fraiche
 • Lepeltje visbouillonpoeder (fumet de poisson)
 • Gezouten boter
 • Peper en zout

Zo maak je het:

– Verwarm de over voor op 175 graden

– Maak eerst de saus voor over de vis door de ui te fruiten in de gezouten boter. Voeg daarna de prei toe en de blaadjes van de dragontakjes. En fruit dit even mee.

– Voeg wat witte wijn toe en laat het een paar minuten inkoken.

– Voeg de crème fraiche, peper en zout, en een lepeltje visbouillonpoeder (fumet de poisson) toe en roer alles door elkaar.

– Leg de visfilets in een ovenschaal. En bedek de vis met de saus. Maal wat gemengde peperkorrels erover en zet de schaal 20-25 minuten. In de voorverwarmde oven (afhankelijk van de dikte van de vis).

Et voila! Bon appetit!

Zondag: lasagne Bolognese

De laatste dag van de week gaan we voor pasta. Je vindt het recept van mijn knoertgoeie lasagne hier.

Dat was hem voor deze week!

 • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
 • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
 • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Aanbieding schort en boek

Het Relax mama kookboek kun je in alle winkels kopen voor €12,50. Maar in de Shop van relaxte moeders heb je er voor slechts €2,45 extra hét keukenschort bij! Check hier deze speciale moederdagaanbieding, die ik gewoon lekker door laat lopen ;).

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter