Kook

Relax Mama Weekmenu: favo’s van een 5-jarige

Deze week wilde Felix het weekmenu wel maken. Felix is vijf en zoon van twee moeders. Zijn moeder Saar schreef al eerder blogs over hun moederschap en ze hielp Felix met zijn weekmenu.

Saar: “Alle gerechten zijn favorieten van Felix, hij helpt graag mee in de keuken, van het snijden van de groenten (en ondertussen de helft al opeten), tot het roeren in de pan en het voorproeven.”

Maandag: Curry met zoete paprika en kikkererwten

Dit is één van de favorieten van Felix, lekker makkelijk en snel klaar. We gebruiken zilvervliesrijst, 2 zoete paprika’s, 1 blikje kikkererwten, 200ml crème fraîche en currypasta.

In de tijd dat de rijst kookt, snijden we de paprika’s en roerbakken we die samen met de kikkerwten. Felix schept er een paar lepeltjes currypasta doorheen, en die roeren we samen met de crème fraîche tot een mooie saus. Vaak maken we er zelf chapati (dun Indiaas brood) erbij. Supermakkelijk, en heerlijk bij een curry!

Dinsdag: Pasta Pesto broccoli

Weer een gerecht waarbij Felix graag in de keuken helpt, we werken meestal volgens dit recept van Chicks Love Food, maar variëren daar soms op, afhankelijk van wat we in de koelkast hebben. Tomaatjes erbij, geen kip, noem maar op.

Woensdag: Tosti met geroosterde tomatensoep

Deze soep van Elsbeth is zo lekker, we maken er een stapel tosti’s bij en Felix vindt het, in zijn eigen woorden “ver-ruk-kuh-luk”.

Donderdag: Krieltjes, wokgroenten en vissticks

Ideaal om de groenten op te maken die nog in de koelkast liggen. Worteltjes, broccoli, boontjes, tomaatjes, courgette, paprika… De krieltjes gaan bij alle groenten in de wok en we bakken er wat vissticks bij.

Vrijdag: Gevulde Courgette

Deze gevulde cougrette maken wij een naar een recept van de overgrootmoeder van Felix, oftewel mijn ‘bomma’. Als ik dit gerecht maak, zit ik, zodra de geuren de keuken vullen, weer als kind aan de toog in de keuken bij bomma. Ik heb online gezocht, en dit recept lijkt er het meest op. Wij eten er meestal puree bij, maar het is ook lekker met rijst.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Er is nu een zomerstop, maar vanaf september verstuur ik weer ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter