Lees

In de mailbox: de voordelen van jong oma zijn (en één nadeel)

Soms krijg ik een mail die ik graag met jullie deel in de rubriek in de mailbox. Deze keer een blog van Mariska. Die jonger is dan ik, maar wel al oma van twee kleintjes. Hoewel dat vooral voordelen heeft, ontdekte ze afgelopen zomer ook een nadeel…

Mijn kleinzoon van vier is op een rubberen mat gesprongen en roept dat hij Piet Piraat is. Tegelijkertijd zwaait hij zó hard met zijn denkbeeldige zwaard dat hij het dreumesmeisje naast hem haar eerste duikles geeft.

Ik haast mij ernaartoe en trek het grietje proestend boven. Ze schudt wat met haar koppie en begint meteen weer met spelen. ‘Ze is al behoorlijk watervrij gelukkig!’ lacht een oudere vrouw die met haar rug relaxed tegen de rand van het zwembad leunt. Glunderend kijkt ze naar haar kleindochter. Ik ga naast haar zitten en we raken aan de praat. Over de kleinkinderen. What else?

Ik merk al snel dat ze ervan uitgaat dat Piet Piraat mijn eigen zoon is. Zoals eigenlijk iedereen dat doet. Heel vreemd is dat niet. De dame naast mij is ook een échte oma. Eentje met wit haar, spataderen en haar boezem niet meer op de juiste plek. Ik ben onlangs veertig geworden. Terwijl vriendinnen druk waren met poepluiers en nachtvoedingen, hield ik mijn dochters hand vast tijdens haar weeën.

Jong oma zijn heeft behoorlijk wat voordelen.

Jong oma zijn heeft behoorlijk wat voordelen. Een jonge oma is als een oudere moeder. En dus (meestal) nog steeds fit om van alles met het kind te ondernemen. De wederhelft van de oma naast mij is inmiddels weggedommeld in een plastic kuipstoel. Ik bedoel maar… Daarnaast heb je een veel grotere kans om achterkleinkinderen te krijgen. Ook leuk!

Dan valt mijn oog op een goddelijk schepsel dat het pierenbadje instapt. Zijn zwarte krullen golven tot net boven zijn schouders en zijn gebruinde imponerende borstkas lijkt van fluweel. We werpen blikken naar elkaar, lachen om de kindertjes en al snel werpt hij een eerste flirtende opmerking de ring in. Halleluja! Dan komt kleinzoon aangetijgerd. ‘Oma! Kijk! Ik ben een zeedino! Roaaaaaarrrrr!’

Mijn sexy Tarzan kijkt geschrokken op. Zijn wenkbrauwen fronzen heel even voordat hij zich kalm omdraait en zich zo onopvallend mogelijk naar de andere kant van het bad begeeft. Het woord ‘oma’ was duidelijk de afknapper van de eeuw. Heb ik vandaag toch nog één dik nadeel ondervonden van het jong oma zijn…    

Wie is Mariska?

Mariska is moeder van Faye en werd op haar 36e oma van een kleinzoon en een kleindochter. Geboren en getogen als stadsmeisje werd ze verliefd op een boer en inmiddels is ze al 17 jaar boerin. Wil je meer van haar lezen? Ze blogt over haar man, haar dochter, haar kleinkinderen en hun 135 koeien op haar eigen blog hippekip.com.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter