Kook

Relax Mama-weekmenu 49 snelle gerechten

De kerstvakantie is bij. De kinderen gaan morgen weer naar school (oh nee Keet heeft studiedag) en wij gaan weer werken. Ik heb eigenlijk wel zin om het ritme weer op te pakken. Leek me een mooie week voor gerechten die niet al te veel tijd kosten.

Maandag: Rijst met makreel met ketjap en tomaat

Nog een favoriet uit ons huis. De rijst met makreel. Volgers van het weekmenu hebben hem al vaker voorbij zien komen. Ik heb het recept nu uitgeschreven, precies zoals ik het altijd maak. Je vindt het hier. Ik geef er denk ik ‘gewoon’ wat komkommer bij. Die kun je ook heel Indonesisch eten. Dat doe je dan zoals op deze site staat beschreven. En kroepoek natuurlijk.

pasta-van-lucaDinsdag: Pasta ricotta en tomaat

Voor de drukke dinsdag een pasta, waarvan ik redelijk zeker ben dat álle kinderen dit lekker vinden. Het is hier in huis in ieder geval een klassieker én hij is super makkelijk en snel te maken. Het recept komt uit mijn boek Relax Mama in de keuken en vind je hier.

Wij eten er als bijgerecht trouwens gesmoorde paprika bij: paprika’s in alle kleuren in repen snijden en fruiten in olijfolie (mag best ruim), eerst even op hoog vuur en als ze beginnen te kleuren en geuren, draai je het vuur laag, voeg een scheutje balsamiek-azijn erover en laat ze dan een tijdje op zacht vuur sudderen. Ze worden dan echt super lekker zacht en zoet. Aanrader! (Overigens eten mijn kinderen ze liever rauw, haha)

Woensdag: gebakken aardappels en witlof met ham, kaas en tomaat uit de oven

Ik heb nog niet eerder witlof op het weekmenu gezet, en het ook een tijd niet gegeten, omdat het vrees ik bij mijn kinderen niet echt geliefd is. Maar goed, soms moet je weer eens iets proberen. En ik heb er zelf wel weer eens zin in. Vandaag dus witlof. Ik maak een witlofschotel uit de oven. Ik snij de witlofstronken door de helft en haal de kern er uit. Die kook ik tien minuten. Daarna rol ik de halve stronken in plakjes jong belegen kaas en ham. Die leg ik in een ovenschaal samen met halve tomaten. Beetje peper en zou over de tomaten en dan een minuut of 15 of twintig in een voorverwarmde oven (180 graden). We eten het met gebakken aardappelschijfjes (en appelmoes). (En ik hou denk ik een potje worteltjes achter de hand als ‘escape’)

wokkipDonderdag: Gewokte kip met groente

Voor het vierde snelle recht heb ik het kookboek van Susan -Smulpaapje- Aretz er weer eens bijgepast (Wat eten we vandaag?). Het recept staat ook op haar site en vind je hier.

Vrijdag: Hamburgers de luxe!

Het is wel weer eens tijd voor goeie broodjes hamburger. Wij tuigen ze op met cheddar kaas, gebakken ontbijtspek, plakjes tomaat, ui, augurk en lekker veel saus. We eten er overfrietjes bij. Goeie start van het weekend!

  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formuliertje op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige 48 weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

In 2016 verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter