Kook

Relax Mama-weekmenu: snelle gerechten

Het kan zijn dat het komt doordat ik een drukke week achter de rug heb, maar ik heb het idee dat iedereen best druk is. Een mooi moment voor een weekmenu met snelle gerechten.

Maandag: Rijst met makreel met ketjap en tomaat

Een favoriet uit ons huis die we zelf al een tijd niet hebben gegeten: rijst met makreel. Volgers van het weekmenu hebben hem al vaker voorbij zien komen. Je vindt het recept hier. Ik geef er denk ik ‘gewoon’ wat komkommer bij. Die kun je ook heel Indonesisch eten. Dat doe je dan zoals op deze site staat beschreven. En kroepoek natuurlijk.

Dinsdag: Pasta ricotta en tomaat

Voor de drukke dinsdag een pasta, waarvan ik redelijk zeker ben dat álle kinderen dit lekker vinden. Het is hier in huis in ieder geval een klassieker én hij is super makkelijk en snel te maken. Het recept komt uit mijn boek Relax Mama in de keuken en vind je hier.

Wij eten er als bijgerecht trouwens gesmoorde paprika bij: paprika’s in alle kleuren in repen snijden en fruiten in olijfolie (mag best ruim), eerst even op hoog vuur en als ze beginnen te kleuren en geuren, draai je het vuur laag, voeg een scheutje balsamiek-azijn erover en laat ze dan een tijdje op zacht vuur sudderen. Ze worden dan echt super lekker zacht en zoet. Aanrader! (Overigens eten mijn kinderen ze liever rauw, haha)

Woensdag: gebakken aardappels en witlof met ham, kaas en tomaat uit de oven

Witlof eten we niet zo vaak omdat het vrees ik bij mijn kinderen niet echt geliefd is. Maar goed, soms moet je weer eens iets proberen. En ik heb er zelf wel weer eens zin in. Vandaag dus witlof. Ik maak een witlofschotel uit de oven. Ik snij de witlofstronken door de helft en haal de kern er uit. Die kook ik tien minuten. Daarna rol ik de halve stronken in plakjes jong belegen kaas en ham. Die leg ik in een ovenschaal samen met halve tomaten. Beetje peper en zou over de tomaten en dan een minuut of 15 of twintig in een voorverwarmde oven (180 graden). We eten het met gebakken aardappelschijfjes (en appelmoes). (En ik hou denk ik een potje worteltjes achter de hand als ‘escape’)

Donderdag: Gewokte kip met groente
 

Voor het vierde snelle recht heb ik het kookboek van Susan -Smulpaapje- Aretz er weer eens bijgepast (Wat eten we vandaag?). Het recept staat ook op haar site en vind je hier.

wokkip
Vrijdag: Hamburgers de luxe!

Het is wel weer eens tijd voor goeie broodjes hamburger. Wij tuigen ze op met cheddar kaas, gebakken ontbijtspek, plakjes tomaat, ui, augurk en lekker veel saus. We eten er overfrietjes bij. Goeie start van het weekend!

  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formuliertje op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
Relax Mama in de Keuken

De remake van het boek Relax Mama in de keuken verschijnt begin april. Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek zal verkrijgbaar zijn bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het gaat €9,99 kosten.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter