Kook

Relax Mama Avond4daagse menu

In heel veel delen van het land is het al geweest, maar bij ons is het aankomende week zo ver: de avond4daagse. En eerlijk is eerlijk, ik zie er als een berg tegenop, omdat Teun inmiddels in de tien-kilometer-groep zit. En dan lees ik net ook nog dat er op dag één zelfs 13 kilometer wordt gelopen. Maar goed, we gaan ervoor. Ook voor een makkelijk en snel weekmenu. Gelukkig heb ik nog een heleboel tips van jullie liggen vanwege het in-tien-minuten-klaar-weekmenu van twee weken terug.

Maandag: rodelinzensoep

Ik begin met deze soep die we drie weken geleden ook aten, want die ligt nog in de vriezer. Lijkt mij een goede bodem voor die F* 13 kilometer….. Ik gebruikte daar destijds dit recept voor.

Dinsdag: Makreel met ketjap en tomaat en rijst

Dinsdagmiddag ben ik thuis met Teun. Dus heb ik iets meer tijd om te koken, in ieder geval om op tijd de oven aan te gooien. Dit gerecht met makreel is op zich snel gemaakt. Je hebt alleen even meer tijd nodig omdat de oven moet voorverwarmen. Het is nog steeds één van mijn favoriete visgerechten en we hebben hem al weer veel te lang niet gegeten. Je vindt ons recept hier.

Woensdag: Pasta met spinazie

Op woensdag pasta met spinazie. Ik gebruik daarvoor diepvriesspinazie a la crème. Daar hoef je geen room meer doorheen te doen, want dat zit er al in. Ik fruit eerst een uitje en knoflook. Bak daar spekjes en plakjes champignons bij en voeg dan de spinazie toe. Beetje peper en zout erbij en klaar!

Donderdag: wraps met kip

Donderdag de laatste dag van de avond4daagse. Ben überhaupt benieuwd of we dag vier halen…. maar als dat het geval is, dan is het donderdag een iets kortere route, namelijk zeven kilometer (om die maandag te compenseren. Of was het nou andersom?). Ja ik geef toe, die wraps die ik op donderdag heb gepland, staan de laatste tijd wel heel vaak op het menu. Niet zo bijster origineel dus, maar het is dan ook wel heel ideaal voor een week als deze en ik maak Teun er erg blij mee. Misschien moet ik die groentewraps van No Fairytales eens uitproberen. Nog een keer wraps dus, en daarna beloof ik: voorlopig even geen wraps meer op het weekmenu.

Vrijdag: Kanskaart!

En dan zijn we bij de finish van de week. Ik vind dan eigenlijk dat we (en jullie ook!) een kanskaart hebben verdiend. Welke ik trek weet ik nog niet. Kan zomaar de snackbar zijn… Alhoewel sushi halen ook wel heel aantrekkelijk is.

Kanskaarten uit mijn boek Relax Mama in de Keuken

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Ken je mijn boek Relax Mama in de keuken al? Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax Mama weekmenu: wat moeten we nu weer met aardappel? - Club van relaxte moeders 7 juni 2019 at 16:12

    […] het avondvierdaagse-weekmenu van vorige week vroeg Belinde zich af wat er tegenwoordig mis is met een gewone maaltijd van […]

  • Laat je reactie achter