Lees, Zwanger

Een man? Bij de club?

We hebben een nieuwe blogger aan boord. Het is Henk. En hij wordt over een paar maanden vader en gaat zijn avonturen met ons delen. En daar ben ik heel blij mee. Vandaag stelt hij zich aan ons voor en zondag volgt zijn eerste echte blog.

Mijn eerste ‘echte’ column komt volgende week. Met een structuur en mening enzo. Wat is dit dan voor een tekst? Een kennismaking. Even schetsen wie ik ben en wat ik kom doen. Ik ben immers geen relaxte moeder. Zelfs nog geen relaxte vader. Ik ben Henk en ik ben een man. Met een piemel en zelfs borsthaar, ja. Ik woon in Utrecht samen met Nienke. Tijdens onze eerste kennismaking (liefde op het eerste gezicht) geloofde ze niet dat ik echt Henk heet. Inmiddels weet ze beter. Ik werk voor een van de mooiste popzalen van Nederland en draag bij concerten altijd oordopjes (ouders en meelezende kinderen: draag altijd oordopjes!) Ik hou van PEC Zwolle, babi pangang, vogels spotten, The Smiths en wielrennen. Ik kan slecht tegen verkouden mensen zonder zakdoek op zak, spelletjes, grote hoeveelheden meeuwen en kwakkelwinters zonder sneeuw en ijs. En ja, ik ben dus een man. Met een piemel en borsthaar.

In februari verwachten wij ons eerste kind, een baby (m/v). Een wens waar we de laatste jaren steeds meer over hadden, en waarvoor we zeer dankbaar zijn dat ‘ie in vervulling mag gaan. En ik kom hier, op dit bolwerk van Relaxte Moeders en meelezers, wel even vertellen hoe het allemaal werkt? Vrees maar niet. Ik heb namelijk nog geen enkel idee hoe het allemaal werkt. Ik ben nog compleet clueless en waarschijnlijk hopeloos naïef. Als een kind op schoolreisje ga ik mee naar bijna elke bijeenkomst/controle en dat is ook wel zo gezond vind ik. Een kind maak je immers met zijn tweeën. Daarnaast is er nog veel te leren. En juist op die ontdekkingsreis wil ik jullie meenemen. Misschien alleen ter vermaak. Maar hopelijk ook op zo’n manier dat jullie er nog wat aan hebben. Misschien begrijp je je partner door mijn stukjes wel beter.

En jullie? Wie zijn jullie? En waarover hoop je dat deze man met een piemel en borsthaarover zal schrijven? Ik lees het wel in de reacties. In de tussentijd stort ik mij weer op het schilderen van de babykamer dan zijn alle giftige dampen in februari wel foetsie.

Henk woont samen met Nienke (journalist/redacteur) in Utrecht en werkt in de muziekindustrie. In februari verwacht hij zijn eerste kind (een baby m/v) en voor De Club van Relaxte Moeders schrijft hij (on)regelmatig een column over zijn belevenissen rond het aanstaande vaderschap.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

6 Reacties

 • Reageer Monique 30 november 2017 at 21:25

  Succes en sterkte in de wondere wereld van babies, vieze luiers, slapeloze nachten, wonderbaarlijke knuffelmomenten met baby (en als je geluk hebt met moederlief) enbemoeizuchte familieleden…. Maar vooral onvoorwaardelijke liefde voor vrouw en baby.

 • Reageer Lieke 30 november 2017 at 23:01

  Yessss Henk! Superleuk!

 • Reageer Krista Bakker 1 december 2017 at 06:51

  Een man? En dan ook nog één met een piemel én borsthaar?! Op de club van relaxte moeders?
  Echt?
  TOF!

  Heel veel succes met schrijven en zeker straks met je nieuwe titel als Papa! Gefeliciteerd!
  Ik kijk uit naar je eerste blog!

 • Reageer Marloes 1 december 2017 at 07:26

  Leuk! Als je maar niet teveel over die piemel en dat borsthaar (of PEC Zwolle) gaat schrijven 😉
  Veel succes de komende tijd, en geniet nog even lekker van het feit dat je nu nog zomaar spontaan uit eten kunt gaan enzo! 😉

  De tip van de oordopjes ben ik heel blij mee! Helaas is onze eigenwijze dreumes het daar helemaal niet mee eens, en trekt dat ding accuut van z’n hoofd. Ik ben heel benieuwd hoe jij dat straks als papa ervaart met de kleine! (Het aanbod en vooral de variatie aan gehoorbescherming voor kinderen is namelijk best wel bedroevend 🙁 )

  Succes, ik kijk uit naar je columns!

 • Reageer Renske 1 december 2017 at 09:26

  Wat leuk! Binnenkort heb je je gehoorbescherming niet meer alleen op je werk nodig Henk. Leg thuis ook maar een setje doppen klaar, want een huilende baby kan volgens mij wel boven de 102 db komen 🙂

 • Reageer Een plusje en een streepje – Club van relaxte moeders 3 december 2017 at 10:03

  […] nu kunnen we zijn avonturen op het prille vaderschapspad volgen. Donderdag stelde hij zichzelf hier […]

 • Laat je reactie achter