Kook

Relax Mama-weekmenu 80: we zijn weer thuis!

We zijn na een reis van zes weken terug van vakantie. En dat is best even wennen. Maar weer ‘normale’ boodschappen kunnen doen en koken in mijn eigen keuken, dat vind ik eigenlijk wel weer fijn! Want al mijn goeie voornemens ten spijt: koken op vakantie blijf ik lastig vinden. Deze week ga ik dan ook voor wat persoonlijke bekenden en toppers.

Maandag: Aardappels spinazie, gebakken zalm

Teun begint vandaag weer met school. Keet heeft nog twee dagen. Zoals altijd als ik de week wil beginnen met krachtvoer, komt er bij ons spinazie met aardappels op het menu te staan. Ik gebruik spinazie à la crème. Die  gaat er bij ons het beste in. Ik maak er deze keer zalm bij, die ik gewoon even kort bak in de pan met wat zout en peper.

Dinsdag: Geroosterde tomatensoep

Onze favoriete soep uit Relax Mama in de Keuken it is op dinsdag! We eten er Turks brood bij met wat kruidenboter, stukje brie en wat rauwkost. Ik heb het recept ook op de site gezet. Je vindt het hier.

Woensdag: Chili con Carne van Jamie

Woensdag eet ik niet thuis want….. dan ga ik naar Londen, omdat ik Jamie Oliver mag interviewen! Ik vind dit echt zó cool. Ik ben echt al honderd jaar fan van hem. Ik durf zelfs wel te zeggen dat ik van hem heb leren koken. En nu nodigde de uitgever van zijn kookboeken mij uit om naar Londen te komen om hem te interviewen ter ere van zijn nieuwe boek 5 ingrediënten, dat binnenkort uitkomt. Je snapt, ik ben ‘over the moon’ en bloednerveus. Daarom vandaag een Jamie recept dat ik heel vaak heb gemaakt en waar ik ook trek in heb terwijl ik dit weekmenu aan het typen ben. Het is de chili con carne uit zijn  boek  Happy Days met The Naked Chef. Je vindt het recept ook hier online.

Donderdag: Makreel met ketjap en tomaat

Donderdag ga ik weer eens iets met rijst maken. We doen één van onze favo visrecepten, en hij is ook nog eens heel makkelijk te maken. Je vindt het recept van de makreel met ketjap en tomaat hier.

Vrijdag: Luie roti

imageDit is er een die we al een tijdje niet gegeten hebben en echt weer eens op tafel moet komen. De roti die ik van een van jullie heb leren maken! Ook dat recept vind je op de site, namelijk hier!

Dit was hem weer voor deze week. Ik wens jullie allemaal een hele fijne week toe!

  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formuliertje op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Vanaf volgende week ga ik weer iedere week een nieuwsbrief versturen. Als je die wilt ontvangen, vul dan even het formulier in op deze pagina.
  • Benieuwd naar de vorige 79 weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter