Kook

Relax Mama weekmenu: zo is onze kerstweek!

Tja, zal ik nou wel een weekmenu maken of niet, dacht ik. Grote kans dat de meesten van jullie op dinsdag en woensdag  aan allemaal diners zitten. En misschien is jullie Kerstavond ook wel gevuld. Wij doen het dit jaar rustig aan met Kerst. Van mij dan ook geen tips voor uitgebreide kerstdiners (alleen een toetje!). Dat kan ik beter aan anderen overlaten. Daarom gewoon maar een weergave van onze plannen! Zo ziet onze week er uit.

Maandag: Snelle Paella

Maandag is het Kerstavond. Wij doen met eten niets speciaals. Ik ga op Kerstavond wel naar begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam, met onze vrienden die vijf jaar geleden hun zoon Krijn verloren. Op Zorgvlied is op de avond voor Kerst altijd een speciale lichtjesavond is. Een mooie traditie. Voor het eten maak ik iets waar ik niet te erg over hoef na te denken, omdat het allemaal op het pak staat. Jaja, ik ga voor de Paella van Knorr Natuurlijk Lekker Wereldgerecht, omdat ik vorige maand tijdens de kookworkshop heb ontdekt hoe lekker die is en hoe overzichtelijk om te maken.

Dinsdag: eerste kerstdag – zelf sushi maken

Eerste Kerstdag wordt onze film-marathondag! We blijven met zijn viertjes thuis en mogen allemaal één film uitkiezen. En verder gaan we die dag zelf sushi maken, tussen de films door. Zelf sushi maken met je kinderen is sowieso een superleuke activiteit voor in de vakantie. Ik zal er verslag van doen én er een blog van maken. Dat volgt dus nog!

Woensdag: Tweede kerstdag: Kerstdiner van Henno en Jeff en Tarte Tatin van pruimen toe

Tweede Kerstdag gaan we wel voor de full monty. We doen een kerstdiner met een bij elkaar geraapt groepje vrienden bij ons thuis (en natuurlijk maken we die dag ook de jaarlijkse selfie met de ezel). Henno zorgt samen met onze vriend Jeff (die van de Bolognese challenge) voor het diner. Het enige wat ik ga doen is een  tarte tartin van pruimen maken als toetje. Deze komt uit Jamie Olivers 5 ingrediënten – Snel & simpel koken. Bijzonder origineel, want die maakte ik vorig jaar ook als toetje. Je vindt het recept hier online.

Foto: © David Loftus, 2017

Donderdag: Erwtensoep van Smulpaapje

Ik geloof niet dat het echt ‘snert’-weer wordt, maar ik heb er toch wel weer eens zin in én ik vind het ook echt een kerstvakantie-ding om te maken: erwtensoep! Ik ga voor de variant van Smulpaapje. Je vindt het recept van Susan hier. Handig om ook je vriezer mee te vullen.

Kipvrijdag: gegrilde kip, groentefriet en wie weet een chicken pie

Om de leukste vrijdagen van dit jaar te gedenken, keer ik vandaag terug naar een beproefd kipvrijdag menu. Met gegrilde kip van de poelier en groentefriet van zoete aardappel, pastinaak en wortel. Een mogelijk recept voor de groentefrietjes vind je hier op de site van Verse Oogst. Misschien heeft Henno nog wel zin om de andere tophit van onze kipvrijdagen er bij te maken, de chicken pie.

Het vijf-ingrediënten-recept voor de chicken van Jamie Oliver vind je hier, maar eerlijk is eerlijk, met iets meer ingrediënten, zoals mosterd, crème fraîche en kippenbouillon is hij toch net iets lekkerder. Henno volgt onderstaand filmpje van Jamie.

En dat was onze week! Lieve mensen, ik wens jullie een hele fijne kerstweek toe. Geniet van elkaar en vergeet niet te relaxen. Want je weet:

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter