Kook

Relax Mama – maak het jezelf niet te moeilijk – weekmenu

Maandag stap ik in de camper, om er voor zes weken tussenuit te gaan. De eerste week van de vakantie ben ik op pad met Teun en met vriendin Mariska, omdat de andere helft van ons gezin die week in Amerika zit voor een skateboardwedstrijd. We rijden in die eerste week op ons gemakje via verschillende stops richting de ons wel bekende camping Les Ormes (onder Bergerac). Daar sluiten Henno en Keet aan. Omdat ik het allemaal al spannend genoeg vind én omdat het vakantie is, ga ik het mezelf deze week op eetgebied vooral makkelijk maken. 

Maandag: easy start bij de McDonald’s met een Happy Meal met Groenten & Fruit

We vertrekken maandag om zes uur ’s avonds uit Utrecht vanwege nog af te maken werk. Mazzel voor Teun, want we maken de eerste tussenstop bij grensovergang Hazeldonk bij… je raadt het al… McDonald’s. Overigens is ons vakantiemotto dat we rekening houden met iedereens wensen, en daar Teun nog niet zo gecharmeerd is van het Franse en Spaanse eten als wij, mag hij in de vakantie iedere week een Happy Meal (dit staat tegenover een heleboel terrasje voor ons ;).

Heb je trouwens gezien dat de Happy Meals zijn aangepast? Waar de groente en fruit eerst een keuze was in het Happy Meal, zit er nu standaard fruit of groente in. En op de een of andere manier vindt Teun de worteltjes van de McDonald’s altijd net iets lekkerder dan ‘gewone’ worteltjes. Die grote gele M doet toch wonderen hè ;).

Na de tussenstop in Hazeldonk rijden we een stuk door in België, tot we moe zijn. Ik heb een camperplaats in gedachte voor die avond, waar we goedkoop kunnen overnachten.

Dinsdag: pasta pesto op Camping Maka

Op dinsdagochtend rijden we naar Camping Maka in de Belgische Ardennen, waar we ons eerste vakantiedagje gaan vieren. En wat eten we? Ik ben inmiddels zo’n vrouw geworden die eten meeneemt uit Nederland… maar hé we hebben niet voor niets een camper (met voldoende kastjes) en ik wil op dag één niet gelijk al boodschappen hoeven doen. Ik plan op dinsdag pasta met pesto (en spekjes en champignons). Snel klaar, lekker, weinig afwas en ook geliefd bij de achtjarige. Bingo zeg ik.

Jaja, hoor ik je denken. Als je het jezelf makkelijk wilt maken dan ga je toch gewoon lekker op het terras van het campingrestaurant eten?  Dat denk ik eigenlijk ook. Maar goed, we gaan zes weken…. en om de kosten van die zes weken een beetje te drukken hebben we het voornemen om toch veel zelf te koken (nou ja… om Henno veel te laten koken. Maar goed, die is er dus die eerste week niet).

Woensdag: Soep uit blik, stokbrood en lekker bordje

Woensdag gaan we weer op pad. We rijden door tot we moe zijn en overnachten weer op een camperplaats (ik denk in de buurt van Troyes). Onderweg zoeken we een leuke plek op om te eten/picknicken. Vorig jaar tijdens de vakantie ontdekte ik dat mijn kinderen gek zijn op tomatencrèmesoep (mijn verse-soepen-hart huilde). Voor een dag als vandaag lijkt me dat ideaal. Vers stokbrood kunnen we vast nog wel scoren op camping Maka of onderweg. Kaas/worst en rauwkost erbij en de picknick is compleet. En wie weet gooi ik nog wel wat knakworstjes in een pan.

Donderdag: Pizza wraps of pizza halen

Op naar de volgende camping, we zakken iets verder af richting Orléans. Ik heb op de planning dat we onderweg bij zo’n fijne grote Franse hypermarché eten inslaan voor vandaag en morgen. Na deze reisdag weer een makkelijk maaltijd. Of pizza’s halen óf we gaan voor pizza-wraps. Hoe kan het dat ik dit nog niet kende? Deze suggestie deed Maartje deze week na mijn oproep op Facebook naar ideale campingrecepten. Maartje schreef dit: “Campingpizza: wraps kort opwarmen in koekenpan en beleggen met tomatensaus, ham, campignons, paprika, salami, mozzarella, geraspte kaas of wat je maar lekker vindt. Komt uit een campingreceptenboekje van de anwb. Kids love it.” Als je googelt op pizza wrap in de pan dan vind je genoeg inspiratie, bijvoorbeeld deze van Eetspiratie:

Vrijdag: BBQ en couscoussalade (van de Intermarché)

Als het goed is hebben we vrijdag een enorm chille dag. Dus dan is het wel lekker om de barbecue aan te steken. We zijn als het goed is tenslotte bij de giga supermarkt geweest en daar hebben we vast lekkere worstjes of een visje gehaald. Verder hebben ze bij die supermarkten meestal hele goeie versafdelingen/traiteurs. Dus ik hoop dat we daar een kant-en-klare coucoussalade of pastasalade hebben kunnen kopen en we ons op die barbecue kunnen concentreren! En anders is een couscoussalade natuurlijk ook helemaal niet moeilijk om zelf in elkaar te draaien. Bijvoorbeeld deze met doperwtjes en feta van de site Lekker en Simpel. 

De tip die ik van Martine kreeg op Facebook vond ik ook een goeie. Martine: “Gezond en snel: quinoa van Zonnatura met (kant-en-klare) gerookte kipfilet, gekookte snijboontjes met cashewnoten!”

Heb je meer inspiratie nodig voor campingrecepten die niet veel afwas opleveren en snel zijn om te maken? Kijk dan hier onder mijn Facebook-oproep. Daar kwamen meer dan 300 reacties op!

Zakt je moed je al in de schoenen? Doe dan vooral als Jacqueline:

Lieve mensen, ik wens jullie een heerlijke zomerweek toe!

Ps. Voor iedereen die de nieuwsbrief ontvangt. Ik heb een zomerstop ingelast. Vanaf 6 september is hij er weer wekelijks. Voor als je de nieuwsbrief nog niet ontvangt, maar wel wekelijks op de hoogte gehouden wil worden: via deze link kun je je abonneren!

Ps 2. Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.

Ps 3. Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter